Keväinen puuha: koiran madottaminen

9.6.2017

Koirien madotus on taas ajankohtaista. Sitä varten olisi hyvä tietää, paljonko koirat painavat. Mitään hienoja eläinlääkärivaakoja meillä ei ole, joten koirat punnitaan tavallisella vaa'alla. Näin se käy:

Kannetaan vaaka tarhaan, ja odotellaan hetki.


Rapsutellaan hieman muiden tutustuessa laitteeseen.


Hei äläpä karkaa!


Otetaan lievästi tilanteeseen tyytymätön koira syliin. Mikä tahansa tyyli käy. Vaa'alle, hop.


Yritetään saada lukema selville.


Ahaa, siis joku vielä kuvaa tän?


Kiitetään urheaa mallikoiraa vuolaasti, mutta silti se ottaa vähän nokkiinsa.


Korjataan itsetuntovahingot pienellä herkulla.

Sitten suoritetaan miinuslaskut ja haetaan koirille matolääkkeet apteekista. Säännöllisesti meillekin tarjotaan Axiluria, jossa on sama vaikuttava aine kuin huskyja tappavassa Nemavetissä. Haluan että kaikki koiraa pienempi kuolee, mutta koira itse ei.

Koiraa löytyy meiltä yhteensä 80 kiloa, joten pari pakettia lääkkeitä kuitenkin menee. Lisäkkeenä tarjotaan alennusjauhelihaa, josta pyöritellään palleroita.


Matolääketartar maistuu kaikille hyvin, mutta on pidettävä huoli että jokainen saa oman määränsä lääkkeitä, eikä kaverin pihviin kosketa.


Se onnistuu parhaiten pitämällä kidasta hieman kiinni ja nokkaa ylöspäin.


Jos jotain vahingossakin tippuisi, on seuraava nenä kärppänä paikalla.


Sitten odotellaan mahdollisia suikeroita, joten tänä viikonloppuna meillä tutkitaan koiranpaskaa suurella tarkkuudella.

Lue myös vaelluksesta koirien kanssa: 420 kilometriä patikkaa.

Koirien mehujää: Hellekesän herkku.


Hyvää viikonloppua!

7 kommenttia :

 1. Mä madotin koirat Axilurilla ja reilun viikon päästä aloin ihmettelemään kun kumpikaan ei syö ja eikä tee muuta kuin makaa raatona pihalla. Lenkillä onneksi olivat normaalin virkeitä. Sitten silmiin sattui fb:n huskyryhmän Nemavet-keskustelu ja syy veteliin koiriin selvisi. Onneksi koirat on jo entisellään mutta eipä meille Axiluria enää osteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tuo Axilur. Enemmän oon kuullut huonoa Nemavetistä, mutta koska siinä on tosiaan sama vaikuttava aine, niin en sitäkään koirilleni anna. Joskus apteekissa muistetaan että se tappaa huskyja ja joskus ei. Tarkkana pitää olla. Musta on silti ihan käsittämätöntä, että Nemavetia enää edes myydään.

   Poista
 2. Onpa jännä tuo "huskyntappolääke", en ollut aiemmin kuullutkaan. Itse olen axiluria usein käyttänyt ihan ongelmitta, mutta mun koirat ovatkin kyllä eri rotua. Onko tuota asiaa tutkittu tarkemmin, että onko niillä jokin geenivirhe mikä tuon mahdollistaa, vastaava kuin collie-rotujen ivermektiiniyliherkkyys?
  Niin ja kiitos muistutuksesta, vois nuo omatkin taas muistaa madottaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuinka paljon sitä on tutkittu, mutta ainakaan selvää yhteyttä geeniasioihin ei ole löytynyt. Koiria on kuollut sen verran paljon, että Nemavetiä ei markkinoida koirille matolääkkeeksi. Valmistajan mielestä koiria on kuollut 82, joidenkin koiraihmisten mielestä enemmän. Ostetuista pakkauksista saa rahat takaisin, ja jostain syystä tämä koskee vain 1 kg purkkeja. En ole kovasti perehtynyt asiaan, mutta vaikuttaa sellaiselta perus "ei tässä tuotteessa ole vikaa mutta eipä nyt markkinoida koirille" -tyyppiseltä jutulta. Vaikuttava aine on tosiaan sama kuin Axilurissa, ja mä en halua ottaa turhia riskejä asian suhteen, koska vaihtoehtojakin on.

   Poista
  2. Aivan. Onpa kyllä kummallinen juttu. Onneksi tosiaan on vaihtoehtoja muitakin.

   Poista
 3. Itse olen tyytynyt siihen, että rokotuksella saadun vaa'an lukeman mukaan mennään seuraavat madotukset, ei tuo aikuisen koiran paino niin paljoa heittele. (Vähemmän kuin emännän matolääkkeen annosteluheitto on). Suurin uroksista meillä on rapiat 26 kg eikä sitä ole tainnut kukaan edes koskaan yrittää ottaa syliin (tuli meille juuri aikuisena), en yrittänyt minäkään :)
  Ei teilläkään ihan pieniä taida koirat olla, mutta hyvin näyttää nousevan. Tuntuu että henkiset vammat on kyllä moisesta nostelusta aina pahat. Katsovat pari päivää vähän alta kulmien että taasko se tulee kiusaamaan.

  Hemmetin fendobendatsoli kyllä, meillä on pentue tulossa ja tässä sitten mietitään että mikä olisi riittävän vahvaa mutta ei tappaisi kantavaa narttua myös..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eheei mulla ole missään ylhäällä edeltävien rokotusten aikaan otettuja painoja :D Välillä ihan hyväkin mielenkiinnosta punnita nuo, kun varsinkin Nasu kerää karvaa niin paljon, että on vaikea sanoa mikä on koiraa ja mikä karvaa. Painavin taisi meilläkin olla noin 26 kiloa, ja kyllä sen syliin nostaa. Saavat tottua kaikkeen kopelointiin. Rapsutuksia sitten vaan päälle, ettei jää traumoja. :P

   Poista

by mlekoshi