Kertaamassa

5.9.2016

Suomen suurin retkeilykoulu järjesti vaihteeksi mukavan viikonlopun metsässä.

Kyllä puolustusvoimat on hauska laitos. Moneen vuoteen ei kuulu yhtään mitään, ja sitten aletaan lähettelemään kertauslappusia liukuhihnalta. Itse vietin viikonlopun vihreissä, ja tänään mies astelee omiin harjoituksiinsa. Todennäköisyys sille, että samaan osoitteeseen tipahtaa kertauskutsut peräkkäin, on lähes olematon.

Vietin siis viikonlopun valtion ohjatussa toiminnassa. Vihaamani asiat on edelleen samoja; odottelu ja pyykkisäkki. Muuten oli mukavaa, tunnelma rento ja tehtävät mielenkiintoisia. Opin uutta. Jos en välttämättä omista tehtävistäni niinkään, niin seuraamalla miten muut toimivat omissa hommissaan. Kelikin suosi muuten paitsi viimeisenä päivänä, jolloin saatiin vettä ja tuhnua. Keskellä yötä oli säkkipimeää, ja uskomattoman kaunis tähtitaivas.

Vaatteetkin sain tällä kertaa niin sopivina kuin mahdollista. Kengät kokoa 37 ja muut asusteen siten, ettei ne häiritse liikkumista. Joskus varusvarastolta saa mitä sattuu.

Syksyiset harjoitukset ovat siitä mukavia, että odotellessa voi syödä välipalaa suoraan puskasta. Meillä vähän aikataulut venyivät ja ruokailujen väli siinä samalla, eikä aamupala oikein riitä jos sen on syönyt viideltä. Onneksi puskissa oli vielä mustikkaa. Se on tähän aikaan jo hieman vetistä, muttei haitannut yhtään. Samalla hoituu nesteytys. Puolukkaakin oli paljon.

Muistuipa taas mieleen, että se oma ilmapatja on oikeastaan todella mukava, ja puhallettava tyyny suorastaan luksusta. Intin lättänä retkimatto ja tyynynä maastohousut aiheuttaa lievää niskan jumitusta. Hyvänä puolena voisi mainita, ettei niillä tarvinnut nukkua kovinkaan montaa tuntia.

Simuliivi ei ole suosikkini, varsinkaan jos se alkaa juttelemaan mulle. Äänitaso oletus, äänitaso vähennys, äänitaso oletus, äänitaso vähennys. Lopulta liivi vaihdettiin, ja uusi oli aivan ihana. Se oli hiljaa. Taskujakin oli niin paljon, että olisi voinut vaikka kerätä sieniä.


Kotona parasta on oikea aamukahvi. Kolmas kuppi menossa, eikä ole kiire minnekään.

2 kommenttia :

  1. Kiirettömät aamut kera kahvin ovat kertakaikkiaan ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Taisi mennä neljäskin kupillinen.

      Poista

by mlekoshi