Makuualusta kahdelle

8.7.2016

Seuraava reissu lähestyy, ja normaaliin tapaan kamoja pitää vähän päivittää. Tällä kertaa investoitiin uuteen makuualustaan, ja ostettiin läpyskä johon mahtuu nukkumaan kaksi. En ole nukkunut siinä silmäystäkään, mutta pienen omalla pihalla suoritetun päiväköllöttelyn perusteella olen sitä mieltä, että makuualusta kahdelle on ihan loistojuttu!


Tilattiin siis Exped Synmat hyperlite duo. Alusta painaa kahden makuualustan verran, eli noin 800 grammaa. Molemmat puolet täytetään erikseen, joten kumpikin saa puolelleen juuri sen verran ilmaa kuin haluaa. Mä en myöskään pomppaa pois patjalta, kun ukko haluaa kääntää kylkeä.
Aikaisemmin ollaan hivutettu kaksi makuualustaa vierekkäin, mutta muumiomuodon vuoksi välejä jää aina. Alustoilla on myös paha tapa hilautua mihin sattuu, ja aika usein olen löytänyt itseni nukkumasta kahden alustan välistä. Siinä tulee kylmä.


Nyt pääsee käpertymään suoraan kainaloon, eikä väliin jää kylmää hohkaavaa viirua. Sitten kun vielä laitetaan kaksi makuupussia yhteen, niin söpöstelyloma on taattu!

8 kommenttia :

 1. Siinä se söpöstelyloma loppuu lyhyeen, kun toiselle puoliskolle tulee kevyet ilmavaivat, joiden helpotus tapahtuu yhdistelmäpussin sisällä. Kokemusta on. Sain mieheltä hirveen mekotuksen ja siirron yksikköpussiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kauheen rajoittunutta tuollainen :D

   Poista
 2. Minkä hintainen mahtaa ola?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 250 euroa. Tälle tuli hintaa alekoodin ja toimituskulujen kanssa kymppi vähemmän.

   Poista
  2. Oioi, täytyy tuollainen laittaa kyllä vakavaan harkintaan! Itsekin löydän itseni aina makuualustojen välistä. Tuplapussista en sen sijaan ole kovin vakuuttunut, itse kun olen aikamoinen möyrijä ja työnnän itseäni yön aikana teltan peräpäätä kohti, saattaisi iskeä kauhu kun tuplapussi ei liiku mukana ja heräisi siihen että on valunut kokonaan pussin sisään :D Sieltä sitten etsimään tietä ulos keskellä yötä.. Saattaisi myös olla toiselle osapuolelle vähän raskasta kun joku hyörii samassa pussissa.

   Poista
  3. Mutta jospa et päädykään jalkopäähän, kun pussi ei liiku mukana? ;) Meillä on väljät pussit (tai sitten olen aika pieni), joten tuplapussissa on ollut ihan mukavasti tilaa.

   Poista
 3. Yrittänyt löytää just tuota alustaa, mistä tilasit?

  VastaaPoista

by mlekoshi