Sasta 64Wild

23.6.2016

Kävin viime viikolla kävelemässä Hetta-Pallaksen (työn vuoksi), jossa käveltiin leppoisasti noin viiden päivän aikana 8-15 kilometrin päivämatkoja. Sieltä selvittyäni jatkoin Nurmekseen Sastan uuteen vaellustapahtumaan edustamaan Retki-lehteä. Sasta 64Wild järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja viikonloppu oli oikein mukava pikku käppöstely itäisissä metsissä. Reitti kulki mm. Hiidenportin kansallispuistossa ja Uuronrotkolla. Viikonlopun aikana rykäistiin Hetta-Pallasta isommat kilometrit, kun perjantaina matkaa tuli 17 kilometriä, lauantaina 30 ja sunnuntaina noin 14. Aurinko näyttäytyi juuri sen verran, että läpimärät kamat kuivuivat lähes kuiviksi ja sitten taivas repesi taas. Hymy ei näyttänyt osallistujilla hyytyvän. Teltta piti tietysti hyvin vettä, joten mikäpä tuolla oli illalla istuskellessa.Molempina iltoina oli rennot nuotioseminaarit, joita pitivät Anton Kalland ja Jaakko Heikka. Jaakko kertoi pitkistä vaelluksista ja Anton luonnosta löytyvien asioiden hyödyntämisestä retkillä. Malliksi Anton valmisti mm. hammastahnaa ja pihkavoidetta.


Retkeilyosuuden lisäksi matkalla ja hieman matkasta sivussa oli rasteja, joita sai käydä suorittamassa. Toisen päivän pitkät kilometrit johtuivat siitä, että käytiin nappaamassa pari kaukaisempaa rastia. Niihin kuului Sääskivaaraksi ristitty inisevä nyppylä ja vesistönylitysrasti. Kumiveneosuuden kuvat jäivät ottamatta, koska vettä alkoi tulla todella rankasti. Eipä ollut hyttysiä..

Lauantaina jossain 27 kilometrin kohdalla meidän neljän hengen partio alkoi tosissaan kaivata toista pidempää taukoa, ja niinpä pidettiin Uuronrotkon laavulla kaakaotauko. Omat energiat alkoi olla sen verran tankkauksen tarpeessa, että normaalin kermavaahdon lisäksi laitoin kaakaooni sokeria ja maitojauhetta. Jaakko nautti hunajaa suoraan purkista.


Sastan porukkaakin oli mukavasti liikkeellä, ja tapahtumassa olivat vahvasti mukana myös toimitusjohtaja Jari Saastamoinen ja myyntijohtaja Juha Latvala (kuvassa).


Sasta 64Wild on tosi mukava tapahtuma, johon kannattaa osallistua ensi vuonna. Järjestelyissä on vielä hieman hiomista, mutta mikäpä tapahtuma olisi ensimmäisellä kerralla täydellinen. Tunnelma oli kaikilla hyvä ja yhteishenki sateessa ja hyttysten kanssa oikein mukava. Jalkapohjat eivät ole enää hellinä ja ruokailuunkin voin jo harkita muutakin kuin övereintä buffettia!

Ja hei! Jos blogissa on reissuista johtuen hiljaisempaa, facessa saattaa silti tapahtua.

Mukavaa juhannusta :)

2 kommenttia :

  1. Tuo Sastan tapahtuma vaikutti mukavalta. Voisi itsekin harkita osallistuvansa mikäli järkätään myös ensi vuonna. Kiitos muuten kesäkeittovinkistä! Tuli ihan ykköshyvää ja jäi lounasruokasuosikiksi ihan heittämällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistava kuulla! Mä oon tykännyt siitä sopasta myös. Ehkä siksi, että se on jotain muuta kuin pasta-tomaattikeitto-perusmössöä mitä usein lounaalla tulee syötyä. :)

      Poista

by mlekoshi