Alkukesän Repovesi

3.6.2016

Repovesi on kaunis, mutta jo alkukesästä hyvin ruuhkainen paikka. Ruuhkaisella tarkoitan sitä, että jokaisella nuotiopaikalla on jo valmiiksi joku, ja lisää ihmisiä tulee ja menee omien eväiden paistuessa. Viikonloppuna meteliä oli jonkin verran, eikä itsekään kyllä oltu hipihiljaa. Mahtuuhan sinne ääntä, mutta varsinkin aamuvarhaisella toivoisi, että teltat voisi ohittaa huutamatta.

Suuri kävijämäärä tarkoittaa myös sitä, että erilaisia kulkijoita on paljon. Pyörän kanssa tultiin Olhavalta polkua pitkin ja olen aikaisemmin nähnyt kuvia, joissa fillareita kannetaan riippusillalta yli. Pyöräily on kuitenkin sallittua Repovedellä vain alueen teillä. Puun juurelta, sammaleiden alta löytyi piilotettu roskapussi.Repovesi on sopiva ensiretkikohde lähes kaikille kulkijoille. Nyt ensikertalaisena oli Tuutikki. Lykkäsin koiralle reppuun sen omat kahden päivän ruuat, herkut ja kupin. Painoa repussa ei ollut juuri mitään, mutta tarkoituksena oli totutella reppuun, nukkumiseen teltassa ja muuhunkin normaaliin leirielämään. Tuutikki suoriutui hyvin niin kantamisesta, teltasta, riippusillasta kuin vetolossistakin. Tästä tulee vielä hyvä eräkoira. Kokeiluevääksi otin pussillisen suklaanaksuja. Todella koukuttavaa naposteltavaa!


Ja tässä vielä Miss Silmäpussi, hyvää huomenta!


Kesän retkien suunnittelu on täydessä käynnissä, ja jo ensi viikolla starttaan auton kohti Lappia. Tästä tulee kiva kesä :)

8 kommenttia :

 1. Repovesi on kyllä kohteena ihan loistava :) Mistä löysit repun koiralle? Sellainen pitäisi tännekin hankkia... On nimittäin lasten kamoissa (ja omissa) jo kantamista niin, ettei koiran tavaroita jaksaisi enää kantaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran reppu on varuste.netistä. Tykkään siitä. Reppu on aika kevyt eikä mitenkään järeä, joka siis vastaa myös omaa kamapolitiikkaa. Kevyt on parempi. Mulla on kaksi samanlaista mutta eri kokoa olevaa reppua. Nartuille on pienempi ja urokselle isompi. Viime kesänä kyllä surutta siirsin myös omia kamoja reppuun sitä mukaa kun tilaa tuli.. Paino koiran repussa tuntuu hidastavan sitä huomattavasti vähemmän kuin sama paino mun repussa :D Suosittelen siis koiralle reppua.

   Poista
 2. Mua ahistaa kesäisen Repoveden ihmispaljous, niinpä retkeily sinne tapahtuu myöhään syksyllä tai talvella. Kaveri kertoi viime kesällä kääntyneensä pois riippusillalta nähtyään sadan metrin jonot kahta puolen siltaa. Onneksi sieltä löytyy niitä vähän rauhallisempiakin paikkoja, kun ei jää jumittaan sinne mihin muutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut samat periaatteet Repoveden kanssa. Syksyllä ja talvella siellä on todella mukavaa, kun on hiljaista ja rauhallista. Kesäaikaan paikka on myös rauhallinen, jos menee vesille.

   Nyt tein poikkeuksen, kun mukana oli ensikertalainen kaveri (Tuutikin lisäksi), ja onhan nuo peruspaikat ihan mukavia nähdä kuitenkin.

   Poista
 3. Koiran repun lenkkiin ei kannata kiinnittää talutinta. Ompelin juuri repun repeytyneitä saumoja tuollaisen virheen jälkeen. Ei kestä reppu sitä, kun koira näkee sorsan rannassa juomareissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on koira aina kiinni kaulapannasta, koska kaikilla neljällä on ns. koulutus kesken.. :P

   Poista
 4. OMG, ekassa kuvassa koiran reppu on sininen ja sitten se onkin oranssi :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Ekassa kuvassa koira on aikuinen ja sitten se onkin pentu :D

   Poista

by mlekoshi