5 parasta retkiherkkua

27.6.2016

Mitä olisi retki tai vaellus ilman herkkuja? Helpot ohjeet, kas tässä:

1. Kaakao kermavaahdolla

Tarvitaan pussi kaakaota ja purkkikermavaahto. Juoma on todella hyvää, piristää mieltä eikä vaadi minkäänlaista eräjormaosaamista. Vaahtopurkissa lukee että tuote säilytetään viileässä, mutta käytännössä olen kantanut sitä kaikilla kesäreissuilla mukana, ja kermiksellä on taipumus loppua ennen kuin se menee pilalle. Käytön jälkeen suutin kannattaa huuhdella, jottei pöpöt pesiydy siihen.


2. Keksit hillolla ja kermavaahdolla

Tämä herkku onnistuu yhtälailla kaikilta. Tarvitaan kaurakeksejä, puristettavaa mansikkahilloa ja samaista purkkikermavaahtoa. Herkulle tulee vähän painoa, mutta aineita kannattaa suunnitella käytettäväksi monessa eri tarkoituksessa. Keksejä voi syödä sellaisenaan matkalla, purkkikermavaahtoa laittaa yllämainittuun kaakaoon, ja ylimääräiset hillot voi upottaa aamuiseen mannapuuroon tai mihin tahansa muuhun puuroon.


3. Mikä tahansa hassu herkku

Jos tuijottaa pupua, ei voi olla paha mieli.4. Voi

Puuroon, valmispussiruokaan, leivälle. Mikä tahansa ruoka paranee lisäämällä voita. Talvella juustohöylä kulkee ahkiossa mukavasti ja helpottaa käsittelyä, sillä jäinen voi on kovaa ja puukko lipsahtaa helposti kämmeneen. Kesällä voi säilyy yllättävän hyvin, kun sen pakkaa rinkkaan vähän keskemmälle pois suorasta auringonpaisteesta, ja kuumina kesäpäivinä voipaketti viilenee tunturipurossa.


5. Pizza

Tämä herkku vaatii jo hieman viitseliäisyyttä ja onnistuu parhaiten pannulla kodassa, mutta toki valmistuu myös keittimellä. Pizzapohjan voi tehdä valmiista jauhosekoituksesta ja täytteet kokonaan kuivatuista aineista. Sopivia täytteitä ovat esimerkiksi kuivattu ja ennallistettu jauheliha, paprika ja ananas, purjo, sipuli ja pikkumetukat. Pizzayhteensopivaa metvurstia myydään yksittäispakattuina tankoina leikkelehyllyjen yhteydessä.

Myös valmispitsa on hyvää, kun sen paistaa nuotiolla. Pohjasta tulee rapea.

10 kommenttia :

 1. Pizza on meidänkin retkiherkkujen nro 1 samoten voita tulee kanniskeltua mukana sekä leivälle että ruuanlaittoon käytettäväksi. Purkkikermistä ei ole tullut otettua mukaan mutta nyt täytyy kyllä testata! Olishan ne retkilätytkin ihan luksusversioita kermavaahdolla. Kokeilin viime reissulla poppareita voiklöntillä ja suolalla. Ai että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis popparit! Miten mä unohdin popparit? Tehtiin niitä erään tappavan pitkän päivän lounastauolla Kebnen tunturiaseman nurkilla, ja päivä oli vasta puolivälissä. Aivan täydellisiä :)

   Poista
 2. Viina!
  No joo, viimeiset suklaat kuluivat hirviöpajukon aiheuttamaan pahaan mieleen. Muistan, että ne auttoivatkin vähäsen. Istuimme masentuneina syömään ne pois. Pajut loppuivat sitten ja pystytimme leirin.
  Viinahörppy on välillä tuonut lämpöä ja energiaa uupuneelle. Se on yleensä litteä, muovinen konjakki- tai rommipullo.
  Voita ja hilloa on ollut aina mukana ja aion lisätä nyt purkkikermavaahdon. E.S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että nämä hirviöpajukot löytyivät Sarekista? :D Mulla on alkoholiosastolla yleensä mukana minttua, jota voi sekoittaa kaakaoon, ja punaviiniä, jota käytän myös ruokaan. Punkkua voi juoda sellaisenaankin ja mielestäni sopiva alkoholiannos auttaa monenlaiseen vitutukseen ja kurjuuteen. Mitä inhottavampaa, sitä nopeammin juoma menee alas. Hörps.

   Poista
 3. Moi! Suomen saksalaisessa ruokakaupassa myydään lettutaikinaa kätevässä pullossa, johon täytyy vain lisätä maitoa, ravistaa, ja avot! taikina on valmis.
  Testattu on. Toimii!
  t. Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Lettuja teen yleensä valmiista sekoituksesta jota myydään ihan tavallisessa ruokakaupassa. Letut on enemmän päiväretkien juttu. Hyviä kyllä aina :)

   Poista
 4. Pizzaa on kokeiltu pari kertaa kaasulla. Pohja palaa ennen kuin pinta sulaa, joten kysymys kuuluu miten se pitää paistaa että sen saa retkiherkkulistalle mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taittelitko foliosta patukoita pohjan alle? Se pitää pizzan irti pannun pohjasta, jolloin pohja ei niin herkästi pala. Eli tavallisesta foliosta kieritellään pitkiä patukoita, ja laitetaan ne pannulle. Siihen päälle esim. joku voipaperi tai vastaava, ja vasta sitten pizza.

   Lämpö pysyy pannulla paremmin ja juustokin sulaa, jos päälle laitat foliopalan kanneksi. Onnistuisiko näillä paremmin?

   Jos tekee terveellistä valmispizzaa, niin siitä tulee nuotiolla ihanan rapeaa. On hyvää päiväretkillä, mutta pidemmillä reissuilla ei tietysti säily.

   Poista
 5. Really? siis keksin päälle kermavaahtoo? törkeen rasvasta! ite sillon pienenä partiossa paahdettiin vaahtokarkki ja otettii kahen keksin väliin just jotain kaurakeksei siinäkin tapauksessa oli se oli helppo ja nopee ja saatto vaan ottaa pelkälleenkin tai pelkästään paahtaa vaahtokarkkii ja joskus oli jopa suklaa pala jonka saatto laittaa siihen

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvistä vinkeistä! En olekaan koskaan edes kokeillut kuljettaa voita kesällä.

  VastaaPoista

by mlekoshi