Kiutakönkään kevättulvat

2.5.2016

Onko vielä joku, joka ei ole käynyt kuuntelemassa Kiutakönkään pauhuja?  Juuri nyt kevään tulvat ovat lähes komeimmillaan. Tulvahuippua odotetaan muutaman päivän päästä, joten vielä ehtii matkankin päästä tulla niitä katsomaan. Mulle kelpasi "tavallinenkin" kevättulva. Ehkä se huippu on vielä aavistuksen komeampi?
Muistin mukaan näiden siltojen alta on joskus mennyt vain pieni liru. Koivut ovat erityisen hyvin kosteutettuja.Vaikka en metsäisistä alueista kamalasti pidä, joku vetää mua Kuusamoon monta kertaa vuodessa. Täällä on monia hyviä ja erilaisia päiväretkikohteita, jotka soveltuvat monenlaiselle retkeilijälle. Kiutaköngäs soveltuu lähes kenelle tahansa; niin lapsiperheille, kokemattomille retkeilijöille, terveyden kanssa kamppaileville ja kaikille jotka pitävät kauniista luonnosta. Parkkipaikalta matkaa tulee kilometri ja jos ei halua kantaa kahveja mukana, ne voi juoda luontokeskuksella. Eksymisen vaaraa ei ole ja näemmä myös uusi makkarakatoskin on rakennettu.

Ja maisemat on hienot!

5 kommenttia :

 1. Komeasti kuohuu, vaikka tulva ei ihan huipussa olekaan. Pääsikö Kiutakönkäälle vielä kuivin jaloin? Viime keväänä saappaanvarsi juuri riitti Luontokeskuksen lähellä olevalla polun ylittävällä sillalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsi vielä tänäänkin kuivin jaloin. Ei edes alalaitaan osunut vesi tuolla sillalla. Hienot oli kuohut vieläkin :)

   Poista
 2. Komeat ovat kosken kuohut :-)

  VastaaPoista
 3. Komeat ovat kosken kuohut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Ilmeisesti tällä viikolla vasta huipussaan. :)

   Poista

by mlekoshi