Päiväretki lähilaavulle

10.4.2016

Onko kukaan huomannut, että kevät on tullut? Edeltävän Sarekin hiihtovaelluksen jälkeen kärsin aivan kamalasta vaelluskrapulasta, jonka aikana mikään ei oikeastaan kiinnostanut. Etelän lumipeite hävisi nopeasti, ja eilen havahduin siihen, että jalkaisin tapahtuva lähiretkeily onnistunee jo erittäin hyvin. Suomi on pitkä maa, ja on jotenkin hassua että Lapissa on 70 senttiä lunta, ja omilla lähilaavuilla jo keväistä.


En tiedä onko kevät yllättänyt muutkin, sillä lauantaina perinteiseen laavuiluaikaan helposti saavutettavalla nuotiopaikalla ei ollut ketään. Ehkä syynä on läpimärät kolmemetriset taivasalla säilytettävät rangat, joita kutsutaan polttopuiksi.. Sitkeällä silppuamisella saatiin kuitenkin nakit savustettua lämpimäksi.


Pienet pennut alkavat jo näyttää koirilta, ja mielenkiinnolla odotan minkälaisia vaelluskavereita näistä kesälle tuleekaan. Kesälle on muutenkin suunniteltu vähän pidempää vaellusta, josta olen todella innoissani! Sitä varten pitäisi uusia esimerkiksi vaellushousut, sillä konmaritin vanhat beiget housut pois, ja kyhjötän tuossa kuvassakin laavulla Bossin farkuissa. Ei ehkä kovin kestävä ratkaisu, mutta sinne mahtuu alle iloa tuottavat villahousut..


Tämä karvapallo on osasyy siihen, miksi oleminen Lapissa kiinnostaa entistä enemmän. Asunto on arvioitu, vaikka eihän me tästä mihinkään muuteta..

2 kommenttia :

  1. Voi Lappi... Olishan se upeaa asustella pohjoisessa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olisi! Jossain tunturin juurella, omassa rauhassa ja hiljaisuudessa. En tiedä kuinka realistista se sitten oikeasti on..

      Poista

by mlekoshi