Finnmarksløpet 2016

5.3.2016

Kyllä norjalaiset osaa tehdä koiravaljakkokisasta tapahtuman!


Alta oli tänään aivan täynnä, kun Finnmarksløpet starttasi aamulla. Kisa on rakennettu todella hyvin katsojia palvelevaksi, sillä jo torstaina oli show race, jossa kaupungin läpi meni 7 kilometrin mittainen reitti kaikille osallistuville valjakoille. Jokaisessa reessä oli yksi katsoja mukana istumassa.

Tänään poppi soi ja ihmiset huusi, tanssi ja lauloi kun kaikki 1000 kilometrin kisaajat, junnut ja 500 kilometrin kisan osallistujat lähetettiin matkaan. Ennen ensimmäistäkään lähtöä saatiin lähes tunti viihdettä, kun koululaiset pitivät tanssiesityksiään radalla. Suomalaisia on kisassa mukana seitsemän, joista kaksi osallistuu 1000 kilometrin sarjaan, ja loput taivaltavat 500 kilometria koirillaan. Mua henkilökohtaisesti kiinnostaa myös kuinka menee eräällä norjalaisella, jolta olen hankkinut kaksi koiraa. Lars Monsen olisi kiinnostanut myös, mutta ei ole tänä vuonna mukana kisassa :D

Tonnin matkalle lähtivät Suomesta Mikael Jutila (2) ja Ole Wingren (15).500 km sarjassa starttasivat Alex Schwarz (121) ja veljensä Daniel Vollstedt (129).Lisäksi mukana ovat Petri Kärenlampi (164), Mikael Sundström (171) ja Ronny Wingren, joka ei osunut mun kameraan.Norjalaisille ei näytä olevan mikään ongelma rakentaa koko kylää valjakkokisan ehdoilla. Reitti meni keskustan läpi, ja osa teistä oli suljettu. Lunta oli tuotu keskustaan reilusti.Ihan aina kaikki ei voi mennä nappiin, ja tässä siitä esimerkki. Kiva koirapallo, jonka selvittämiseen meni tovi.


Omista koiristani Tuutikki ja Brikka ovat NorjastaVesterelvas/Viddashusky -kennelistä, ja molempien koirieni toinen vanhemmista on kisassa mukana tonnilla. Jotkasta lähtiessä Leif Herleiksplassilla oli Tuutikin emä Klara av Viddashusky ja Brikan isä Doffen av Vargevass johdossa. Tässä jotain heidän koiristaan. Turha luulla että tunnistaisin niitä vielä!
Kisasta löytyy lisätietoa osoitteesta finnmarkslopet.no, josta löytyy myös GPS-seuranta ja tulospalvelu!

Saisko saman tänne Suomeen, kiitos?

6 kommenttia :

 1. Kyllä, kiitos mielellään! Kuulostaa ihan mahtavalta tapahtumalta, jota olisi mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hyvä tapahtuma, vaikka en sitä koko aikaa pystynytkään seuraamaan! Tässä oli oikeaa urheilujuhlan tuntua. :)

   Poista
 2. Heinolan Lemppari Sprintissä oli jo vähän yritystä, yleisöä oli paikalla joidenkin puheiden mukaan enemmän kuin Salpausselän kisoissa samana päivänä, musiikki soi ja valjakot kuulutettiin matkaan. Alkumatka ajettiin motocross-rataa, johon oli näköyhteys lähtöpaikalta. Rata oli melko hurja kuuden koiran valjakolla, mutta varmaan viihdyttävää katsottavaa. Ei nyt vielä ihan Norjan tasoa, mutta askel oikeaan suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tännekin saadaan vähän asennetta kisoihin. Ymmärrän tietysti hyvin, että vapaaehtoispohjalla taidetaan liikkua ja kaikki vie aikaa ja osittain maksaakin. Silti toivoisin että Finnmarkslopetin kaltainen kulttuuri tulisi Suomeen.

   Poista
 3. Tätä kisaa olen penkkiurheillut monta monta vuotta. Kiva että olet päässyt paikanpäälle!

  VastaaPoista

by mlekoshi