Paras aika ulkoilla

18.1.2016


Pari viikkoa on ollut aika rapea keli ulkoiluun. Täällä oli -20 astetta jonkun aikaa, muttei yhtään lunta. Heti kun meille satoi lunta, pakkasin sukset ja koirat autoon ja käytiin hiihtämässä. Saattoi pari naarmua tulla suksen pohjiin mutta mitä pienistä..

Kunnon alehaukkana kävin myös kiertämässä alennusmyynneissä, koska mun arkivillavaatevarustus on vähän heikolla nyt. Jokaisen vaatekaupan tiskillä laulu oli sama. Kun on niin kylmää.. Ei voi ulkona olla ja heti jäätyy..

Olen ottanut tavaksi olla ystävällisesti eri mieltä. Tottakai voi ulkoilla! Kerroksia, villaa ja untuvaa vaan päälle. Tiskiltä sitten myönnytään, että vaatetuksestahan se on kiinni. Mutta ne lapset, ei ne voi kun tulee kylmä.. Oikein hyvin voi, ja samat litaniat kerroksista, villasta ja untuvasta. Esim. näin:


Eikö Stiga muuten ole ihan hyvä vetoväline?

Tällä viikolla on siis nautittu lumesta. Pakkasta on ollut vielä vähän enemmän, tänäänkin aamulla -30 astetta. On hiihdetty ja lumikenkäilty, ja juoksutettu samalla pentuja.Kaikki muuttuu kauniiksi kun laitetaan vähän kuuraa päälle.


Nasu on samaa mieltä.


Lumikenkäretken päätteeksi kaveri loimutti lohta laavulla. Se on jo aika possumaista.

4 kommenttia :

 1. Tuo kuva koirasta stigan edessä tuo mieleen paljon muistoja. Kun pojat oli pieniä käytin samaa konstia. Kerran erehdyin laittamaan stigan eteen liian vahvan koiran ja sitten tulikin kiire... Onneksi poika ja koira löytyivät molemmat vahingoittumattomina puolen kilometrin päästä naapurin pellolta. Toisinkin olisi voinut käydä.
  Vähän isompina pojat tykkäsi hinata stigoja koirareen perässä retkillä. Niillä oli huippua laskea Karhu- ja Sorsatunturista alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskalsin valjastaa stigan eteen vain tän nuorimman vetoikäisen. 1,5-vuotiaan uroksen kanssa olisin varmaan voinut noukkia ipanan jostain toiselta puolelta isoa järveä.. :D Mutta hauska peli sinänsä, koska lapsikin pääsee tekemään jotain koiran kanssa. Näytti olevan mieluista. :)

   Poista
 2. Niin totta! Se on vain ja ainoastaan vaatetuskysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tietty toivoisin että olisi vielä enemmän lunta :D

   Poista

by mlekoshi