Posion parhaat

4.12.2015

Yhteistyössä Retki-lehti

Tykkään Posiosta. Viime jouluna vuokrattiin pieni mökki sieltä, ja vietettiin viikko hiihdellen lähialueilla. Mökiltä oli sopivahko matka sekä Riisitunturille että Korouomalle, ja tuon reissun jälkeen ollaan palattu molempiin kohteisiin, koska ne nyt vaan on hyviä. Uusimmassa Retki-lehdessä on juttua sekä Riisitunturista että Korouoman uudesta reitistä.


Riisitunturi on, anteeksi ällömakea ilmaisuni, ihana paikka myös keskellä talvea ja ennen varsinaisten hiihtoreittien avautumista. Joulun aikaan käytiin muutamankin kerran hiihtelemässä Riisin rääpäsy. Se on kesäreitti, muttei se haittaa. Varsinainen kevättalven hiihtoreitti menee muilla urilla.


Korouoma on erikoinen paikka. Siellä on syvä jontka, jonka pohjalla virtaa Korojoki. Korouomalla on läpi rotkon kulkeva retkeilyreitti, mutta nyt joulukuussa sinne avautuu uusi Koronjää -niminen rengasreitti. Reitti avataan virallisesti 9.12, joten varsinaiseen avaustapahtumaan ehtii vielä! Tein Koronjäästä jutun ja haastattelin Metsähallitukselta Pekka Veteläistä, joka on suunnitellut uuden reitin. Pekka toimii myös Koronjään avaustapahtumassa oppaana. Kävin tutustumassa reittiin etukäteen, ja siinä on kyllä hieno reitti! Viisi kilometriä, kolme jääputousta, on puroa, laavua ja hiljaisuutta. Kun kävin, jääputoukset olivat hieman vaatimattomia vielä, mutta jäätä syntyy kokoajan lisää ja reitin avautumiseen mennessä putouksetkin ovat komeampia.Keli oli tuhnuinen ja kamera jatkuvasti huurteessa. Kuvasin muutenkin aika vähän, sillä keskityin ihastelemaan maisemia.

Viime talvena kävin siellä myös yksin ja harjoittelin nelivedolla ajamista. Päättyihän se lopulta ihan hyvin sitten, mutta toki pienellä avustuksella.


Tälle talvelle varustauduin kytkettävällä nelikolla ja vähän suuremmalla maavaralla, joten tietystihän Posiolla oli tarjota mulle viimeiseen hiutaleeseen saakka nuohottu tie..


Mutta se reitti - Koronjää. Se on hieno. Kannattaa käydä kiertämässä!

Retki-lehdellä on nyt kampanja, jossa tilauksen lehtien lukumäärä ja valittava tilaajalahja vaikuttavat siihen, mikä lopulliseksi hinnaksi muodostuu. Valittavina lahjoina on mm. Calazon karttoja, Lars Monsenin kirja tai Petzlin lamppu. Kaikki vaihtoehdot löytyvät Retki-lehden nettisivuilta.

 
Valinnanvaraa on, joten toivottavasti kaikille löytyy mieluisa tilaajalahja. :)

5 kommenttia :

 1. Molemmissa olen käynyt, ja tykkään myös. Onko ekassa kuvassa se uusi höpelö? :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä nyt kuule uusia. Todella tyhmä harrastus :P

   Poista
 2. Pärjääkö uudella reitillä kengillä vai tarviiko lumikengät?

  VastaaPoista
 3. Pärjääkö uudella reitillä kengillä vai tarviiko lumikengät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaukseni on että pärjää ilman lumikenkiä. Ainakin viimeksi kun kävin, porukkaa oli sen verran paljon että ura pysyi hyvin auki ja tallattuna.

   Poista

by mlekoshi