Lounas laavulla

18.11.2015

Onko lounastauko pakko pitää ravintolassa tai ruokalassa? Jos työt joustavat, on pieni savuhetki nuotiolla mukava tauko päivään. Valoisa aika on nyt todella lyhyt. Maa on ainakin täällä meillä vielä aivan musta, ja kaikkialla on pimeää. Jos tekee normaalia työpäivää, nyt on juuri se aika vuodesta kun kaikki valoisa aika menee työpaikalla, ja aika monella vieläpä sisätiloissa.

Meillä kumpikaan ei tee normaalia työpäivää. Normaalilla tarkoitan nyt siis sitä kahdeksaa tuntia päivässä virka-aikana -tyyppistä ratkaisua, jossa täytyy nököttää tietyssä paikassa ja työnantaja määrää kahvitauotkin. Niinpä tänään tehtiin lounastreffit laavulle. Makkaraa on puputettu aivan riittävästi, joten tein nopeasti mukaan caesarsalaatin krutonkeineen ja kävin hakemassa matkalta possupötkön. Ja pari viineriä..


Lounaaksi oli savustettua possua salaatilla. Pihvejä vartioi tämä silmäpuoli. Nyt siitä on tullut myös nenäpuoli. Jostain syystä nenän väritys on muuttunut tuollaiseksi punamustaksi. Possua piti minunkin vartioida ihan kunnolla, sillä tämä neiti syö kaiken mikä vaan on nielaistavissa. Nappulat, lihat, vinkulelut, hiiret, kaikki menee. Tänään se meinasi kähveltää multa viinerin, mutta sen ehdin estämään.


Toinen rekku on hieman perso riistalle. Alueella on hirviä, ja Krafla sinkoili hajujen perässä hieman liian innokkaasti, joten laitoin rekun puuhun kiinni. Enää se ei saa narussa hepulia, mutta muuten on vielä vähän opeteltavaa. Koira ei ollut tähän ratkaisuun täysin tyytyväinen mutta minä olin, ja se ratkaisee.
Kyllähän nuotiolla lounaan valmistaminen vie hieman enemmän aikaa kuin valmiiseen pöytään istuminen, mutta kyllä se antaakin enemmän. Suosittelen kaikille, joilla vaan työt joustavat !

4 kommenttia :

 1. Voi että kelpaisi tuollainen lounastauko! Onnellisia olette, kun teillä on niin joustavat työajat. Todellakin harmittaa, kun kaikki valoisan aika menee tällä hetkellä töissä. Onneksi miehellä sentään on arkivapaita, niin koirat pääsevät valoisan aikaan kunnon metsälenkeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisa aika on kyllä todella lyhyt ja lapsiakin tympii, kun illat on niin pimeitä. Koirien kanssa on hyvä käydä päivällä, sillä mun ulkoilutusmaastoissa on aivan mörköpimeetä iltaisin :D

   Joustavuus on kiva. Olen joskus tehnyt myös kellokortilla, eikä se oikein maistunut..

   Poista
 2. Krafla :D! Toi ilme!

  Meinkin pieni herra on jonkinlaisessa ahmimisvaiheessa. On aina mukava kaivaa ventovieraiden jäystämiä purkkamönttejä ja epämääräisiä nenäliinoja tuon suusta ulkoillessa. Tupakoinnin vaarat se jo tajusi, tumpit saa olla rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaai että mä vihaan purkkaa! En tiedä mikä niissä koiria niin kiinnostaa, mutta nämä kyllä löytävät kaikki purkat kilometrin säteeltä. Ällöttäviä. Tupakasta nämä ei ole muistaakseni koskaan olleet kiinnostuneita, ja hyvä että ne on teilläkin jätetty rauhaan.

   Poista

by mlekoshi