Riisin rääpäsy

25.10.2015

Riisitunturi on hyvä paikka pienille päiväretkille. Syyslomalla parkkipaikka oli taas aivan täysi, mutta poluilla vastaan ei tullut yhtään ketään. Ympyräreittiä kuljetaan pääosin tiettyyn suuntaan, ja mahtuuhan siellä jonossa kävelemään, varsinkin kun seuraavaa ei näy edessä eikä takana.

Sää ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta oli mukava nähdä millainen kohde Riisitunturi on syksyllä. Aiemmin olen käynyt siellä vuodenvaihteessa, ja silloin Riisi oli todella kaunis. Tällä kerralla saatiin sumua.Reitiltä ei kuitenkaan voi oikeastaan eksyä. Polku on erittäin selkeä ja nyppylän päälle on aika reilulla kädellä laitettu tikkuja, joten paljon pahemmallakin kelillä täällä voi rauhassa kävellä. Riisin lenkit ovat oikein hyviä vaihtoehtoja myös niille, jotka eivät ole retkeilleet kamalan paljon. Myös lapsiperheille kohde sopii mainiosti. Meillä lapset laitettiin suunnistamaan, koska näin kakarat juoksevat reippaasti edessä, känisevät keskenään ja selvittävät risteyskohdat mukavasti.

Riisin majalla pidettiin taukoa. Tulia ei taaskaan tarvinnut tehdä itse, koska syysloma.


Tuvalta matka jatkuikin alamäkeen, ja suunnistuspartio oli taas saanut eväistä aivan käsittämättömän määrän virtaa.Hyvä jos etummaisen takki edes näkyi.

4 kommenttia :

 1. No johan siellä on leveä baana! Tuo riisi on vielä käymättä, vaikka noissa maisemissa on tullut paljonkin liikuttua. Mummola siinä kulmilla, siis varmaan liiankin lähellä, jotta nuo polut olisivat kiinnostaneet... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä on tuollainen hiekkatie. Ehkä porukkaa on jo niin paljon, että sen tekeminen on perusteltua. Varsin helppoa retkeilyä siis. Vähän olen kade tuosta mummolan sijainnista. :D Kannattaa piipahtaa Riisillä. Pienin lenkki on jotain 4-5 kilometriä.

   Poista
 2. Justiinsa oli viikonloppuna juttua paikallisessa lehdessä, että Repovedellä on pitkospuita vaihdettu tollaisiin soraväyliin. Helpompia hoitaa ja kestävämpiä kuin pitkospuut. Onhan se tietty helpompi paikata kun mönkijällä saa vedettyä uutta soraa paikalle. Tuohan se mönkijä sen uuden pitkospuunkin, mutta sillon se kyntää oman reittinsä pitkoksen viereen. Vaikka kyllähän se pitkospuu kuuluu ennemin maisemaan kuin sorabaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minunkin mielestä pitkospuu on kauniimpi. Molemmat paikat on kuitenkin tosi suosittuja, ja kai niissä soratielle on sitten perusteensa. Helppo ja hyvä siinä on toki kävellä.

   Poista

by mlekoshi