Pieni Karhunkierros raikkaassa syyssäässä

19.10.2015

Syyslomaa käytiin viettämässä Kuusamon kupeessa. Kuusamossa on se hyvä puoli, että Karhunkierroksen kaikki hienot nähtävyydet ovat lähellä, ja itselle jää vain vaikeus valita sopiva kohde. Kun Kuusamoa tai Karhunkierroksen kohteita on kolunnut riittävästi, voi siirtyä Riisitunturille. Aloitimme Pienestä Karhunkierroksesta, joka on itse asiassa kävelty tai juostu jo moneen otteeseen, mutta maisemat ovat silti hienot ja reitti vaihteleva.


Syyslomalla liikkeellä oli sen verran jengiä, ettei tulia tarvinnut tehdä kertaakaan. Taukopaikoilla oli yleensä paljonkin ihmisiä, mutta poluilla väki jotenkin hävisi. Mahtuuhan sinne ihmisiä, helpostikin. Syyslomaa viettäviä koululaisia oli ilahduttavan paljon.

Meilläkin oli mukana koko porukka. Kaksi aikuista, lasta ja koiraa. Vanhempi koira haluaa mennä, koska se on hieman nuori ja hieman tyhmä. Lempinimeksi on muodostunut Paukapää. Paukapää sai kannettavakseen reput, joiden ajateltiin hillitsevän edes vähän vauhtia. Oltiin väärässä. Koulutus jatkuu.


Mutta ne maisemat! Siksihän tuonne mentiin. Viimeksi NUTS Karhunkierroksen pikkumatkaa juostessa piti katsella enemmän askelmerkkejä, mutta nyt keskityttiin puhtaasti maisemiin.Varsinaisia pidempiä taukoja pidettiin yksi. Lapset ovat nyt 8- ja 9-vuotiaita, ja Pienen Karhunkierroksen kiertäminen on näille ihan helppo nakki. Tietysti jossain kohdassa kuuluu väninää, koska alkaa tulla nälkä tai riippusiltoja ei ole riittävän tiheässä. Kourallisella pähkinöitä askel vaihtuu aivan käsittämättömästi taas juoksuun. En tiedä mitä pähkinöissä yleensä on, mutta vauhtia niistä kyllä saa. Sama koskee nuotioeväitä (kunhan se ei ole makkaraa). Tällä kerralla otettiin mukaan ihania euron mikropitsoja. Rukan kaupassa ei ollut pieniä Pizza Piccoloita, jotka ovat parempia. Ei tämä ehkä ollut ravintoarvoiltaan ihan paras veto, mutta vaihtelua makkaralle kuitenkin..

Tauoilla koirat saivat naposteltavaa ja pienesti palautetta.


Kun päästiin takaisin mökille, koirat olivat muuttuneet lauhkeiksi pikku mussukoiksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi