Kestävät kengät lapselle

31.8.2015

Kyllä hyvien kenkien hankkiminen on sitten hankalaa! Lapset rymyävät suuren osan ajasta ulkona, satoi tai paistoi. Siellä pelataan palloa, kiivetään puumajaan ja tehdään kaikkea mitä nyt lapset tekevät. Kengät joutuvat aika koville. Mun kokemuksen mukaan lasten kenkiin käytettävät materiaalit ovat huonompia kuin aikuisten kenkien materiaalit.

Taustaksi kerrottakoon, että toinen lapsista juoksee paljon. Tämä selvisi mulle eräiden juoksukisojen yhteydessä, jossa ipana sijoittui joko kolmanneksi tai neljänneksi sarjassa, jossa oli kaikki saman koulun oman ikäiset ja vuotta vanhemmat lapset samassa. Siinä vaiheessa mulle kerrottiin, että lapsi juoksee joka aamu koko matkan kouluun. Joskus muut kaverit menevät pyörällä ja tämä oma juoksee perässä.

Keväällä ostettiin XXL:stä molemmille lapsille Salomonin K XT Wings WP tossut. Ovh oli 85 euroa ja sopivan tarjouksen jälkeen nämä maksoivat noin 40 euroa. Ovh on näistä ihan ryöstöhinta.


Jo kenkien tullessa ne vaikuttivat jotenkin halvemmilta kuin omat Salomonit joita olen käyttänyt tyytyväisenä vuosia. Ipanoilla kengän koko on jo sellainen, että voin arvioida kengän tuntumaa ihan omassakin jalassa. Vaikka lapsen kenkä (ja jalka) on erilainen ja toisen muotoinen, saa omaan jalkaan kokeilemalla ihan hyvin tuntumaa kengän laatuun. Toki arvioita voi tehdä ihan katsomalla ja kokeilemalla, eikä niitä tarvitse tunkea jalkoihin. Toisista kengistä katkesi nauha alle viikossa, joka korjattiin takuuseen moitteettomasti. Nämä lasten kengät on made in Cambodia. Nyt syksyllä toiset kengät ovat jo aivan riekaleina ja nauhatkin ovat katkenneet uudestaan. Päätin ostaa uudet, mutta tällä kertaa aikuisten versiot. Koon puolesta ne jo sopivat. Paikallisesta liikkeestä löytyi Salomonin naisten kenkiä hyvällä alella, joten napattiin mukaan Salomon XA 3D ultrat. Tarkka malli jäi hieman pimentoon, enkä löytänyt tuollaista takaläpällistä mallia netistä. Näitä vastaavia Salomonin tossuja on aika paljon, pienillä eroilla. Koko pysyi samana, eli UK 3,5 = noin 36. Se mahtuu mulle jalkaan mutta käyttää ei voi. Paketissa lähtöhinta oli 170 euroa ja hervottoman alennuksen jälkeen 51 euroa. Se on jo ihan sopuhinta lapsen kengistä.  Aikuisten kengät on made in Vietnam.


Käyttö tulee olemaan normaaliin tapaan todella tylyä, joten mielenkiinnolla odotan montako viikkoa nämä kestävät. Toivottavasti edes jokusen kuukauden. Aikaisemmin urheilukaupassa kestävyysongelmaan on tarjottu lapselle arkikäyttöön järeää vaelluskenkää. Toivottavasti kukaan ei niin älyvapaisiin kauppiaiden neuvoihin usko.

--

Aikaisempi kenkäpohdinta löytyy täältä.

2 kommenttia :

 1. Että oikein 120e alennus paskalaatuisista törkykalliista hikipajakengistä? Anteeksi, taisin vähän suutahtaa.
  Muistelin hetken omia kenkäostoksiani: Kesäkuussa työhön mustat, nätit Sievi-avokkaat ja kohta pohjoisen reissulle 2009 hankitut punaiset, upean täydelliset Sievin polyuretaanisaappaat.
  Valitettavasti eivät taida valmistaa lasten kenkiä siellä Sievissä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sievin mallistossa on aika vähän kenkiä jotka soveltuu monipuoliseen ulkoiluun jalkapalloineen. Ne yhdet Sievit mitkä täällä on, fuskaavat veden vetoketjun alareunasta sisään. Kesällä ei niin haittaa, mutta talvikelissä näillä talvikengillä ei tee mitään. Kestivät 6 kk.

   Poista

by mlekoshi