Ei malta!

4.8.2015

Paras marjasesonki on juuri meneillään. Metsässä on kypsää mustikkaa, vadelmaa ja pikkumansikkaa, ja kantarellitkin ovat nousseet runsain mitoin. Lakkaakin on ja puolukat alkavat kohta punertua. Viinimarjoista osa on jo kypsiä ja osan valmistumista odotellaan vielä.

Alkuviikon vatuloin vielä lähtöä Kuusamoon, mutta järki voitti. Autolla on nyt suhailtu todella paljon, ja tehty monta hyvää reissua. Jos meinaa ensi talvena syödä pakkasesta marjoja, on pakkanen täytettävä. Kuusamo sai siis jäädä.

Mutta ne marjat! Kun kerran pääsen notkuvien puskien viereen, en millään malta lähteä pois! Olen aina hyvin iloinen kun mies jaksaa tulla mukaan, ja mies on iloinen kun minä maltan joskus lähteä kotiin. Se pirulainen on jo ottanut samat konstit käyttöön kuin lapsillakin; lähdöstä muistuttelu aloitetaan puolta tuntia ennen kuin oikeasti pitää lähteä. Tulin eilen vattumetsällä huijatuksi. Pyh.

Kaikki ei-pakollinen koneella oleminen on nyt jäänyt olematta. Tuolla vaan kävellään pitkin metsiä ja kerätään kaikki mitä irti lähtee. Kotona menee toinen mokoma aika kun saatu saalis putsataan, käsitellään ja pakastetaan. Kohta pitänee kaivaa mehumaijakin.

Minusta kuluva kesä on ollut vallan mainio. Reissuilla ei ole satanut vettä, vaikka kuulemani mukaan täällä kotona on. Lämpötilana tuollainen +15 on juuri sopiva. Sitäpaitsi voi pitää ohuita villasukkia kokoajan. Pidän villasukista. Helteitä en kaipaa.

Muistaako muuten kukaan koiratarhan siilejä?


Twitteriä seuraavat tietävätkin, että niitä on tullut lisää. Koira ei myöskään enää räksytä niille holtittomasti, vaan odottaa siilin pääsevän aitauksen sisään, ja hyökkää kimppuun vasta sitten. Ovela pirulainen. Siiliä myös kannetaan varovasti suussa, sillä pelataan jalkapalloa ja lopulta ihan vaan hengataan sen kanssa kopin terassilla. Eräänäkin aamuna koira paistetteli terassillaan ylväänä siilipallo jalkojensa välissä. Koira ja siilikaveri.

Jos musta ei kuulu, olen metsässä. Suosittelen sitä kaikille. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi