Hetta-Pallas-Hetta

15.7.2015

Hetta-Pallaksella on selvästi ollut jotain mua vastaan. Monta kertaa ollaan täällä käyty, mutta aina on tullut jotain minkä vuoksi matkanteko Hetasta Pallakselle on muuttunut joksikin muuksi. Aina ei toki ole päämääränäkään ollut koko reitin käveleminen/hiihtäminen, mutta.. on se silti jäänyt tekemättä. Maisemat täällä on sen verran hienot, että aina on tehnyt mieli palata. Ja mitkä kelit meille osuikaan!


Tällä kerralla lähdin reissuun kahdestaan koiran kanssa. Kostoksi kaikista epäonnisista vuosista ajattelin kävellä reitin ihan kunnolla, ja talsittiin se edestakaisin. Käytiin sitten Hetasta käsin huiputtamassa Taivaskero. Jotta seuraavalle kerralle jäisi vielä jotain, jätettiin se viimeinen lasku hotellille tekemättä. Ehkä kavutaan Taivaskerolle vielä joskus sitä kautta.

Retkeen kuului kolme kokonaista päivää ja kaksi puolikasta. Pyöreästi 15+25+25+25+15=105 km, jos ei jakseta olla niin kovin tarkkoja. Jotain tuollaista. Nukuttiin mennen tullen yöt Sioskurulla ja kaksi yötä Montellinmajalla, josta tehtiin päiväretki Pallaksen suuntaan ilman rinkkaa. Koira kyllä kantoi reppuaan (ja mun vesipulloa). Hyvin säilyi teltta päivän majalla. Yksi Canonin suojaläpyskä jäi matkalle, ja löytynee jostain hieman Rihmakurusta etelään. Ihan sairaan huonoja muuten nuo suojukset. Olen tiputtanut sellaisen ainakin kolmesti, mutta tähän saakka aina saanut sen takaisin.

Matkaseurana oli rekku, joten kamera on täynnä kuvia rekusta. Tässä yksi. Koira katselee teltasta ja ajattelee että eikö nukuttaisi vielä hetki..


Noin 12-13h yöunta oli koiran mielestä hyvä, ja alkuillan unet päälle. Omat hyvät uneni  varmistin sopivalla iltajuomalla. Aika näppäriä nuo pikkuiset pullot yksinvaeltajalle.


Lisäksi oli toki pieni pullo punaviinia.

Sanoinko jo että keli oli hyvä?


Aikaisemmat osat Hetasta voi lukea täältä:  Kesäreissu ja Kaamoshetta.

Nyt sanoisin, että Hetta-Pallas BUSTED.

6 kommenttia :

 1. Joskus pitäisi tuokin reitti käydä kävelemässä.

  Nuo kameran linssinsuojat on toivottomia lärpäkkeitä, mutta niin tarpeellisia. Minäkin tuppasin unohtelemaan ja kadottamaan suojia omasta Nikonistani, kunnes tilasin eBaystä 10 kpl linssinsuojia n. 0,50 euron kappalehintaan. Sen jälkeen en ole kadottanut yhtään suojusta, ja nyt minulla onkin yhteensä 2 alkuperäistä + 10 kiinasta tilattua linssin suojaa! :)

  Tuolta esim. Canoniin: http://www.ebay.com/itm/58mm-Snap-on-Lens-Cap-Cover-with-Cord-strap-for-canon-eos-ef-18-55-250-75-300-/271799877474?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f4888ff62

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa sen verran toimivalta systeemiltä että mäkin taidan tilata kymmenen läpyskää omaan kameraani. :D Todella ärsyttävää tiputella ja etsiä jatkuvasti..

   Poista
 2. Sinulla on toi asenne maastoon ollut aina niin kiva, Olen blogiasi pitkään seurannut. Voita suoraan paketista. Iltajuomaan oikeat mausteet. Kipollinen lämintä vettä pesuhetkellä. Hyvä asenne! Tähän tulisi peukutus jos sen osaisi virtuaalisesti tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä retkellä meni muuten paketillinen voita. ;)

   Poista
 3. Hei!
  Oon suunnitellu lähtä kahestaan koiran kans ensikesänä hetta-pallas vaellukselle. :)
  Saako koiran kanssa yöpyä autiotaloissa, joita on matkan varrella. tiedätkö?
  T. innokas vaeltaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja pahoittelut viiveestä. Kevolla oli kaunista.

   Koiran saa useimmiten viedä autiotupiin, jos se sopii muille tuvan käyttäjille. Jos ei sovi, koira lähtee ulos. :) Tänä kesänä kävin reitillä ja ihmisillä oli todella paljon koiria mukana tuolla.

   Poista

by mlekoshi