Voiko työstä tykätä?

5.6.2015

Viime aikoina on ollut kiireistä, ja hyshys -osasto saa nyt väistyä. Olen jo hetken aikaa kirjoittanut myös työkseni. Muutamia talvella ja aikaisin keväällä tehtyjä juttuja on nyt julkaistu Retkilehdessä, ja jatkossa niitä tulee lisää. Uusimmassa lehdessä olen jo vakituinen avustaja.

Monesti työ koetaan pakollisena pahana, joka mahdollistaa harrastukset ja sen oikean elämän. Vähemmistöön jäävät ne, jotka kehtaavat kertoa pitävänsä työstään. Mitä jos kuitenkin tykkää työstään? Saako sitä hehkuttaa?
Olen töihin liittyen mm.

- istunut kahvilla Saimaan rannalla auringonpaisteessa ja kysellyt hassuja pojalta joka kiipeää kivellä

- käynyt kuvaamassa kenkiä Ristijärvellä sijaitsevan Saukkovaaran päällä, nauttinut samalla kauniista maisemista ja nähnyt kevään ensimmäiset korvasienet


- käynyt polkujuoksulenkeillä testaamassa noin kymmenen paria tossuja. Sopivan säätilan sai valita itse (aina on hyvä sää juosta)

- tutustunut moneen hyvään tyyppiin, jotka ovat todella ystävällisiä ja avuliaita

- hypistellyt erilaisia retkeilyyn liittyviä vempeleitä ja vaatteita. Kirjoitan säännöllisesti myös kamoista, joita saan valita aika vapaasti oman mielenkiintoni mukaan


Silläkin uhalla että tämä koetaan Suomessa epäsopivaksi, kerron sen nyt julkisesti. Työni on aika kivaa :)

8 kommenttia :

 1. No ehdottomasti työstä saa tykätä ja siitä saa hehkuttaa. Sehän olisi ideaalitilanne ihan jokaiselle! Minäkin olen aloitellut keväällä uudessa työssä ja olen vähän miettinyt, että kuinka paljon viitsin hehkuttaa blogissa... Heh, samoja ajatuksia siis!
  Onnea siis sulle uudesta ihanasta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkään tästä kovin. Työkseen saa liikkua luonnossa ja tutustua aiheisiin josta itse pitää. Mikäs sen parempaa. :)

   Kyllä mun mielestä voit hehkuttaa blogissa ihan vapaasti. Ehkä joku muukin herää pohtimaan sitä, voisiko työkseen tehdä jotain mikä oikeasti miellyttää? Tuli mieleen se mainos jossa hoetaan en tykkää, en tykkää.. :D

   Poista
 2. No kyllä kelpais tommonen homma ;) Onnea vain! Ja HYVÄ että joku tykkää työstään :D

  VastaaPoista
 3. Loistavaa! En olekaan vähään aikaan lukenut Retki-lehteä, mutta ilmeisesti kannattaisi. Ja totta kai saa ja pitää hankkia töitä, joita on kiva tehdä. Itselläkin kun harrastukset on vähän päässeet eskaloitumaan, tulee aika usein mietittyä niiden muuttamista päätoimiseksi työksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harrastuksestahan tämäkin tavallaan lähti.. Ja kieltämättä tämä on aavistuksen mielenkiintoisempaa kuin vaikka sähkömagnetismi. ;) Suosittelen vaihtoa. Jos se ei syystä tai toisesta toimi, aina voi palata vanhaan tai tehdä jotain muuta.

   Poista
 4. Voi. Saa. Ja pitääkin. Meidän ikäluokka ei pääse eläkkeelle ehkä koskaan, ja tuskin mihinkään vuorotteluvapaallekaan, joten parempi nauttia siitä mitä tekee. Hehkuttaakin voi jos tuntuu olevan paikallaan. Jos joku ei tykkää, niin harmi. Voi sitten lukea vaikka Estareita hehkuttamisen sijaan.

  Nimim. Kyllä tämäkin on ihan kivaa: http://korpijaakko.com/2015/05/30/three-weeks-in-the-wonderland/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä näkökulma. :D Ei eläkettä, ei vuorotteluvapaata. Musta on kyllä oikeesti tosi harmi jos joutuu työkseen tekemään jotain mistä ei juurikaan pidä. Työ kuitenkin vie suuren osan ajasta. Jos voi vaikuttaa siihen mitä tekee, niin miksi tehdä epämieluisaa? Raha on tietysti suuri motivaattori, kuten myös asuinpaikka jne. Mutta muuten.

   Poista

by mlekoshi