NUTS Karhunkierros 31k 2015

25.5.2015

Ankkaperhe on saapunut kotiin. Kyllä oli taas hyvä palauttaa mieliin miten upeat maisemat Karhunkierroksella onkaan.


Käytiin juoksemassa NUTS Karhunkierroksen 31 km matka, Juuma-Ruka. Aikaisemmissa juoksutapahtumissa, Vaarojen maratonilla, Pyhän tunturimaratonilla ja Ilvesjuoksussa oma sijoitus on ollut jossain siellä häntäpäässä. Nyt kuntoa ei ole normaalia enempää, mutta ajattelinpahan alkaa heti alussa juoksemaan vähän kovempaa.

Myös matkan jakaminen osiin helpotti henkistä tuskaa. Ensin juostiin Pienen Karhunkierroksen osuus (kauniit maisemat) ja sitten noin 15 km peruslenkki (kyllä sen nyt aina jaksaa). Lopun Konttainen-Valtavaara-Ruka -pätkään asennoiduin 5 km kävelynä. Konttaisella olikin maailman mahtavin sipsipiste! Siinä kun lappoi viisi kourallista sipsiä napaan ja parit suklaat päälle, sai lopussa vielä juostuakin. Polvi kipeytyi kun astuin mutaiselle pitkoselle vähän huonosti, muttei vaikuttanut varmaan juurikaan aikaan. Lähinnä juoksu ja alamäet oli lopussa epämukavia (aivan syvältä).
 
"Ota nyt se kuva, täällä tuulee ihan sairaasti!"
Tuulen lisäksi tarjolla oli vesisadetta, ehkä räntääkin, märkää litslätspolkua ja riittävästi ylä- ja alamäkiä.

Lenkin jälkeen tossut oli vähän mutaiset.Aika 5:48, ja sijoitus 65/114. Sunnuntaijuoksijalle ihan ok, jäi hyvä mieli. Tänään kipu on näemmä siirtynyt pohkeisiin. Rappusia vältellään siis tänäänkin.

4 kommenttia :

 1. Onnittelut. Hieno suoritus. Keli ei ollut parhaasta päästä, mutta ei ainakaan ollut liian kuuma. Minun kisakatsomoni oli gps-seuranta kännykässä. Oli jännittävää seurata kisaajien etenemistä kun muistaa millaisissa paikoissa reitti kulkee. Ei ihmetyttänyt kun seitsemän kilometrin tuntivauhti vaihtui 1 km/h-kävelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileässä on hyvä juosta, joten sen suhteen keli oli hyvä. Vesisade ja ajoittainen puuskittainen tuuli ei kuulunut mun suosikkeihin. Ja se gps-seuranta on koukuttava.. :)

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta juoksulta :) Tuota olisi kiva kokeilla kyllä. Kiva blogi sinulla muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kiva! Mä en tykkää juurikaan asvalttijuoksuista enkä pysty maratonia sellaisella juoksemaan. Jalat ei kestä niin kovaa pohjaa, ja se on muutenkin vähän tylsää. Poluilla juoksee ihan mielellään :)

   Poista

by mlekoshi