Lähetä punkki

18.4.2015

Nyt on kyllä tarjolla niin hulvaton homma, että tähän on pakko osallistua.

Turun yliopiston punkkitutkijat kartoittavat taigapunkin esiintymisalueita, ja pyytävät ihmisiä lähettämään punkkeja. En tiedä millainen aprillipila tai teekkarijäynä tässä on kyseessä, mutta punkkeja toivotaan touko-syyskuussa lähetettäväksi Turkuun. Jos joku haluaa tutkia punkkeja niin minähän lähetän. Näitä saa nyppiä rekusta aivan riittävästi.

Punkki pakataan folion sisään ja mukaan laitetaan lisätietoja. Kaikki ohjeet löytyvät Turun yliopiston sivuilta täältä: Lähetä puutiainen


Muahaha.

10 kommenttia :

 1. Punkkeja ei kun kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää ei ole näkynyt mutta punkkeja kylläkin, yök =/

   Poista
 2. Ei tarvi enää odotella, tänä aamuna irroitin koirasta 2kpl... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnittyneitä ei ole vielä löytynyt. Irtopunkeilla ollaan selvitty.. En tykkää niistäkään yhtään.

   Poista
 3. Lueskelin tuota Turun yliopiston sivua, kun silmään osui neuvo: "Hämeen kokoiseksi paisunutta puutiaista ei kannata lähettää". Ei kannata, ei.

  Muuten vaikuttaisi siltä, että taigapunkista tosiaan saa tavallista paremman hinnan. Lieköhän noilla likvidit markkinat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kamalan veikea ajatus, että joku tutkii punkkeja työkseen. Minkähänlainen mielenlaatu täytyy olla että punkit kiinnostaa? Vai riittääkö iso tilipussi?

   Poista
 4. Eilen laitoin koiruuteen punkkikarkoitteen, ettei tarvitsisi niin kovin paljoa punkeroisia nyppiä. Vanhempien mökillä kun keväällä/alkukesästä punkkeja on ihan riittävästi - viime vuoden pääsisäisenä taisin nyppiä Tuiskusta parikymmentä punkkia, suurimman osan toki bongasin ennenkuin ne olivat ehtineet iholle ja pureutumaan kiinni. Mutta jos siitä punkki tänä vuonna löytyy, niin lähetän sen kyllä Turkuun, koska mökkimme on eräällä taigapunkin esiintymisalueella. Noi punkkikarkoitteet on kyllä toimivia, suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä karkoitetta käytät? Meillä oli viime syksynä käytössä joku, mutten ollenkaan muista mikä. Ainakin se vähensi kiinnittyneiden punkkien määrää. Meidän normaaleilla laavukohteilla löytyi koiran jälkeen hyvin suuria eroja punkkipitoisuuksissa. Joihinkin ei viitsi enää edes mennä, kun sen jälkeen saa nyppiä viisi punkkia samalla kertaa pois.. Omiin kinttuihin eivät niinkään tartu kun polulla pysyy, mutta koira kerää kaiken.

   Poista
 5. 7 punkkia löytyi kissastamme. Lähetys lähti Turkuun. Sivustolla on tieto että ovat saaneet jo yli tuhat punkkia! Koirasta en ole vielä löytänyt. Jossakin luki että koiralle voisi antaa valkosipulia punkkien karkoitteeksi. Kiitos "punkklähetys" tiedotteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti selvästi tiedottaa tästä. Ei ole näkynyt yhtään punkkia yhtikäs missään ;)

   Tuhat punkkia on ihan järjetön määrä!

   Poista

by mlekoshi