Lastensynttärit ilman hermoromahdusta vol. BoulderSaimaa

30.3.2015

Tykkään erityisesti sellaisista synttäreistä, joissa melu ja möykkä jakaantuu jonnekin muualle kuin mun olohuoneeseen. Lapset ovat mukavia valikoiduissa tapauksissa ja pienissä erissä, tai sitten riittävän suurissa tiloissa. Tänä vuonna lasten toiveissa oli synttärit kiipeilyhallissa. Ikäeroa mussukoilla on päivää vajaa vuosi, joten niin kauan kuin yhteissynttärit kelpaa niin niitä myös vietetään. Boulderhalliin mahtui mukavasti kaksi eri kuppikuntaa; ekaluokkalaiset pojat ja kolmosluokkalaiset tytöt. Lapsia oli yhteensä 15, eli aivan liikaa yhteen omakotitaloon. Halliin siis. Rekvisiitta ja herkut tuotiin kotoa.


Alkuohjeistuksen ja kenkäshown jälkeen päästiin seinälle. Lasten kiipeily on muuten varsin vaikuttavaa. Varsinkaan pienimmillä ei ole ollenkaan itsesuojeluvaistoa, ja raajoissa riittää. Joillekin ei ole sitten minkäänlainen ongelma laittaa käsiä vierekkäisille pienille otteille ja sitten yrittää punkea jalkoja vielä siihen väliin. Melkein pystyn kuvittelemaan mitä ne miettii. Ihan varmasti yllän jos pomppaan, käsi tuohon ja hampailla tosta kiinni.

 Ensimmäinen vartti meni hokiessa ei juosta, ei mennä alle. Lopun ajan voi ryystää maireana kahvia.


Välillä avattiin lahjat, syötiin karkit ja ennen kaikkea juotiin. Limpparinkaatopalvelu tuli talon puolesta, ja palveluun kuului myös natsikuri. Voisittekste jooko -piipityksellä ei pidetä viittätoista ipanaa hengissä kiipeilyhallissa. Tiukempi ote on myös omille muksuille varsin kotoisaa. Äiti tykkää.


Ei juosta. Ei mennä alle. Jaffaa vai kokista?


Suosittelen.

2 kommenttia :

  1. Tosi hyvä idea! Mahtavat synttärit, kun lapset pääsee liikkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Nyt onneksi monella muullakin on vastaavanlaisia synttäreitä. Enää ei nökötetä kenenkään olohuoneessa ja mätetä mahaa täyteen sokeria, vaan liikutaan myös synttäreillä. Lapset tykkäävät siitä. Juuri eilen oli synttärit liikuntasalissa, ja ohjelmassa oli sählyä. Oli kuulemma mukavaa :)

      Poista

by mlekoshi