Finnmarksløpet 2015

7.3.2015

Talven kovin koirakisa starttasi tänään. Finnmarksløpet on Euroopan pisin koiravaljakkokilpailu joka kisataan Norjan pohjoisosassa. Valittavana on kaksi matkaa. Kahdeksan koiran luokassa tassuteltavaa tulee 500 kilometriä ja mikäli tämä ei riitä, voi osallistua myös 14 koiralla 1000 kilometrin matkalle. Startti ja maali on Altassa. Matkalla on erinäinen määrä checkpointteja, joissa huolletaan koirat ja nukutaan jos halutaan. Lyhyemmän matkan ajajia odotellaan maaliin maanantaina ja pidemmän torstaina tai perjantaina. Säätila luonnollisesti vaikuttaa hyvin paljon matkan etenemiseen ja suoritusaikaan.

Suomalaisia on kisassa mukana kahdeksan, kokonaismusherimäärä 132, koiria yli tuhat. Viime vuonna 500 kilometrin voitto tuli Suomeen.Jännä nähdä miten käy tänä vuonna.

4 kommenttia :

 1. Kiitos tiedosta! Tosin nyt sivuilla surffailun jälkeen mulla on paha mieli siitä, etten asu Lapissa ja omista koiravaljakkoa, mutta taidan korvikkeeksi koota tuon yhden koiran valjakkoni ja lähteä juoksulenkille (potkukelkkailu ei enää onnistu täällä Tampereella). :) Paras löytö kisojen sivuilta oli kyllä se, että siellä on myös junioriluokka - on noi norjalaiset vaan melkoisia tyyppejä, kuinkakohan nuorena nuokin osallistujat ovat aloittaneet valjakolla ajamisen. Pitäisköhän ruveta norjalaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taidetaan kohta siirtyä myös juoksuun. Ehkä kesäksi joku kickbike, ja rahanmenoa ei voi estää..

   On muuten koukuttavaa tuon GPS-seurannan vilkuilu.

   Poista
 2. Tätä kisaa on tullut seurattua muutaman vuoden ajan aika tarkkaan. Jännät paikat juuri nyt menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat osanneet tehdä valjakkokisasta mielenkiintoisen.

   Poista

by mlekoshi