#twonights haaste

9.2.2015

Viime vuonna lähdin mukaan haasteeseen, jossa oli tarkoitus nukkua ulkona/retkellä kaksi yötä kuukaudessa. Lukema toteutui vähän niin ja näin (ei). Mitään muuta syytä ei ole kuin se, ettei aina huvittanut ja loppuvuodesta taloon tullut rekku aiheutti vähän mutkia yöpymisiä ajatellen. Keksin kyllä lisääkin tekosyitä jos on tarvetta.

Varsinkin loppuvuotta kohti päiväretkien määrä lisääntyi todella paljon, joten retkillä vietetty aika on ollut mukavan suuri. Esimerkiksi joulukuussa retkeiltiin Riisitunturilla -30 asteen pakkasessa, mutta yöt nukuttiin vuokramökissä. Vaikka yöhaaste nyt sakkasikin, olen tyytyväinen ulkona viettämääni aikamäärään. Toisaalta otettiin myös lapset mukaan retkille ja ajalla tammi-huhtikuu molemmille lapsille tuli 6 retkiyötä kasaan.

Tänä vuonna sama haaste pyörii edelleen #twonights -tunnisteen alla. Syyttäkää tästä Jaakkoa. Kunhan hurtta oppii olemaan ulkona ketjussa, ehkä yöretkien määrä lisääntyy ja säännöllistyy. Tänä vuonna hiljaisuus tuli vain tutussa ja turvallisessa häkissä. Muuten kuului vouvou-moumou ja kukaan ei nuku.


Eikä tuota laatikkoakaan viitsi kovin kaukaiselle laavulle raahata.

Tämän vuoden tammikuussa olen käynyt Korouomalla, Syötteellä ja pari kertaa Repovedellä. Nukutut ulkoyöt nolla. Repovedellä nukkumista harkitsin, mutta kodat olivat nyt vähän sivussa ja muissa kohteissa oli koirasääntöjä. Onneksi haasteeseen voi osallistua vasta helmikuusta alkaen, niin on vielä mahdollisuus epäonnistua myös tänä vuonna.

12 kommenttia :

 1. Voi ei, vai pitää hänellä olla oma häkki mukana :D Noita ei viitsi tosiaan kovin pitkälle raahata.
  Meillä onneksi nukkuminen onnistuu sekä laavussa emännän vieressä (luonnollisesti kiinnitettynä joko laavuun tai emäntään) tai teltan absidissa (kiinnitettynä rinkkaan). En ole kokeillut, miten nukkuisivat vieraassa paikassa ihan avotaivaan alla näkemättä minua. Sitäpaitsi Nuppu on sellainen vilukissa että se varmaan palelisi ilman makuualustaansa ;)
  Näinköhän sitä pystyisi toteuttamaan kahden yön haastetta... Meilläkin tehdään paljon päiväretkiä, mutta yövyttyä ulkona tulee lähinnä vain "oikeilla" vaelluksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö ole kätevä! Kaikissa ketjukiinnityksissä koira joko tempoo tai ulvoo ja inisee. Älämölöä ollaan saatu vähennettyä jo puoleen reiluilla herkuilla ja kehumisella, mutta selvästikään kiinnitettynä oleminen ei ole mieluisaa. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa edisty vielä..

   Kahden yön haastetta kannattaa yrittää. Yöretkissä on meillä vähän sama; niitä tulee helpoiten juuri oikeilla vaelluksilla.

   Poista
 2. Meillä Ringo nukkuu aina mun makuupusissa. Talvisin se pysyy siellä ihan ok, mutta kesäin sen se saattaa pyrkiä keskellä yötä mörköjahtiin, joten sille puetaan usein yöksikin panta ja hihna, joka on sitten minulla jalassa kiinni :p Teltastakin on tuo pirulainen päässyt joskus karkaamaan, kun on ollut vetoketjujen vedinten välissä rako, niin sielä on pieni nenä tehnyt itselleen reitin vapauteen :)
  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörköjahti oujee! :D Oma koira ei varmasti nuku missään makuupussissa. Läähättää ja läkähtyy sellaiseen. Meillä on seuraava telttareissu jo suunnitteilla, joten koiran on sopeuduttava johonkin - en vaan vielä tiedä mihin.

   Poista
 3. Meillä samojedi on nukkunut mukana teltassa vajaa vuoden ikäisestä asti, ja on alusta saakka viihtynyt siellä hyvin. Kuivana se on kiva ja lämmittävä tyyny, mutta märkänä - no, märkä ja haiseva. Puolensa siis siinäkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkä koira on kyllä valloittavan tuoksuinen, mäkin tykkään. Mielenkiinnolla odotan mikä paikka koiralle muotoutuu seuraavalla reissulla.

   Poista
 4. Ei mulle saa kertoa tämmösistä haasteista :D Tänä vuonna on vihdoin tarkoitus muuttaa päiväretket yön yli reissuiksi (ehtiihän silleen pidemmälle), mutta koira(t) mukana aiheuttaa vähän kysymysmerkkejä... Ei se (todennäköisimmin ne) suostu kyllä nukkumaan muualla kuin vieressä, jos edes siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joojoo, mukaan vaan! Jos on jo päiväretkipohjaa niin sittenhän siinä ei ole paljoakaan muutettavaa ;)

   Poista
  2. Paitsi kuuden muksun yöpymisroinat... voi huh ja apua :D Ehkei koko porukalla, kun osa on vielä kannettavia ;)

   Poista
  3. Ai vitsi kun unohdin tuon sun lapsikatraan :D Kuuden muksun rojut on jo kyllä aika paha. Talvella on tietysti pulkka, ja kesään mennessä oot jo ehtinyt ratkaista sulan maan kantohaasteen ;)

   Poista
 5. Minä voisin vähän muokata tuota omiin ja hämmentävän laumani tarpeisiin sopivammaksi. Koirat yöpyis kyllä vaikka joka yö ulkona, jos minä yövyn niiden kanssa. Mutta kun sitten on se semmoinen mukavuudenhalu ja muu, ja se ettei mies pysty retkeilemään meidän kanssa, ja minä haluan nukkua sen vieressä :D Ja lapsetkin on hienohelmoja!
  Niin minä vähän muokkaan sillä lailla, että vietetään joka kuukausi ainakin se kaksi kunnollista ulkoilupäivää niin että ruokitaan lauma ulkona ja tehdään ehkä Pihka-tehtäviäkin ja muuta. Kyllä se sentään meiltä onnistuu. Ehkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuudenhalu on kyllä paha. Mäkin kärsin siitä. Tulee kalliiksi. ;)

   Kaksi kunnollista ulkoilupäivää kuulostaa sekin hyvältä. Itse suunnittelin oikaisevani niin, että pidemmät retket voisi suunnitella kuukauden vaihtumiskohtaan, niin samalla reissulla tulisi kahden kuun yöpymiset. Hah.

   Poista

by mlekoshi