Pieni retki Käsivarren erämaassa

25.2.2015

Reissu heitetty ja voih mitkä kelit osuikaan! Unohdetaan se yksi tuulinen lumisotkupäivä jolloin näkyvyys oli keskimäärin neljä tikkua ja kuuluvuus luokkaa MITÄH?!?

Vielä kotona arvottiin retken kohdetta, ja mukaan otettiin sekä Hetta-Pallas-Yllässektorin kartta että Haltin kartta. Hetan risteyksessä sitten huomattiin että mentiin näköjään käsivarteen. Hyvä ratkaisu, sillä maisemat oli upeita ja kelit tunturimaisia.Mukana oli tosiretkeilijämäisesti tietysti teltta. Ensimmäisenä iltana saavuttiin yhdeksältä pilkkopimeässä täysin tyhjälle tuvalle, eikä tarvinnut kovin pitkään arpoa pystytelläänkö sysipimeydessä telttaa vai kömmitäänkö tupaan. Aika mukava sellainen laveri.

Seuraavana päivänä tikuteltiin Kuonjarjoelle, ja matkalla ukko valitteli kurkkukipua. Seuraavan yön tämä tunturien sankari tärisi kuumehorkassa Joutsenen untuvapussissa (ext -36 btw), tuvassa sisällä. Pari vuorokautta sitten tönötettiin tuvalla, ja kuumeisen ukon näköalat olivat tässä:


Itsehän en viitsinyt vain kököttää tuvalla, joten mun maisemat näyttivät tältä:


Seuraavalla Haltin reissulla mennään vähintään Meekolle saakka.

--

Retki-lehden vuosikerran arvontaan on vielä aikaa osallistua, siihen tästä!

6 kommenttia :

 1. Voi vitsit noita maisemia, niin upeita. Vaikka en valita. Tuusulassakin maisema on mitä hienoin, koska on pimeää, märkää, liukasta, loskaista ja harmaata. Miten siitä voisi olla tykkäämättä.
  (Onneksi talviloma ja Inari on vielä edessä, muuten loppuisi huumori kesken tämän niinkutsutun "talven" kanssa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varsin ihanalta maisemalta, ja luulen että sama tyyli on kohta meilläkin. En malta odottaa.

   Poista
 2. Ihan mielettömät maisemat. Empä tiedä olisiko itselläni niin paljon munaa että ottaisin näillä keleillä sitä telttaa ees matkaan. Lämpimältä näyttää mökissä sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää olla teltta :) Oli mukava käydä käsivarressa talvella. Olen nähnyt sen vain kesällä.

   Poista
 3. Ihan sitten Kuonjartuvalle asti :)
  Minä pääsin kerran jopa Meekolle, kun laskin eväiden riittävyyden alakanttiin. Olisin itse pärjännyt vähemmälläkin syönnillä, mutta ukolla on diabetes, enkä arvannut ruveta retuuttamaan häntä pitkin tuntureita ilman ruokaa.
  Miehet, nuo heikot astiat.
  Tuvassa on ihana viettää aikaa, jos vain lämmintä riittää. Olisiko siellä ollut revontulia kuvattavaksi asti?
  eilas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Kuonjarille. Kannattaa todellakin ajaa 2100km jotta voi hiihtää 40km. Ehkä ensi kerralla käväistään Meekolla asti, sehän on hurjan pitkällä sekin.

   Pienesti oli revontulia. En malttanut edes kuvata, tuijotin vain. :)

   Poista

by mlekoshi