Tykkyluminen Riisitunturi

1.1.2015

Täytyy myöntää, etten ole metsäisen alueen suurin fani. Silti Riisitunturi on ollut mietteissä useamman vuoden. Hienoja tykkylumisia puita on ollut esillä siellä ja täällä, ja Riisillä ne ovat kuulemma erityisen näyttäviä.

Riisitunturi on Kuusamon korkeudella, mutta Lapin puolella. Kun ajaa vain joitain kilometreja Lappi -kyltin jälkeen, tuntee itsensä hieman huijariksi. Saavuttiin Lappiin, autoko seis? Normaalisti jurnutetaan vielä 500 kilometria.

Riisitunturi on melko pieni paikka, ja se on parhaimmillaan päiväretkillä tai muutaman päivän pikkuvaelluksella. Joulukuun loppu oli oikein hyvä aika tehdä retkiä Riisillä. Puut olivat kerrassaan kauniit, ruuhkaa ei ollut, aurinko paistoi ja pakkasta oli riittävät -30 astetta.

 


Maisemat olivat niin miellyttävät, ettei oikein tiennyt mihin päin katsoisi. Yhdellä puolella oli kuu, toisella aurinko, lumen peittämiä puita sentään joka puolella. Yhdessä hetkessä taivas oli oranssihtava, toisessa jo punertava. Selän takana sinertävä.

Tuvalla oli hiljaista. Tökättiin sukset hankeen ja termarista kaakaota kuppiin. Pakkasesta huolimatta turistitakille ei ollut käyttöä.Maisemien suhteen sama kaava jatkui hiihdon edetessä. Ihan sama mihin katsoi, aina oli hyvä.Muutama hassu kilometri Lapin puolella. Suosittelen.

16 kommenttia :

 1. Aivan mieletön tuo kolmas kuva! On kyllä muutkin, mutta etenkin tuo. Melkein jo pakkaan laukkuja täällä ja olen lähdössä tuonne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä. Hyviä kuvia (ja siis maisemia) oli vaikka miten paljon, ja oli vaikea valita mitä katsoo, kuvaa ja laittaa esille. Tykkäsin. :)

   Poista
 2. Riisitunturi on näyttänyt teille komeimmat tykkynsä ja kauneimmat valonsa.

  VastaaPoista
 3. Vau mitä kuvia! Alkoi kyllä houkuttelemaan tuonne lähtö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin lähteä uudestaan vaikka heti.

   Poista
 4. Oon käynyt Riisitunturilla vaan syksyllä, nämä talviset kuvat ovat kyllä MAHTAVIA! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen oli Riisitunturin syksy? Kannattaako käydä?

   Poista
 5. Pari vuotta sitten kävin maaruskan aikaan, suosittelen! Kierrettiin päiväreitti (Riisin Rietas 10,7 km). Sen varrella on todella vaihtelevia ja hienoja vanhoja maisemia ja pääsee näkemään tunturin toiselta puolelta. Kuviakin minulla olisi sieltä, mutta tähän vastausboksiin niitä ei voi liittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen! Ehkä siellä pitää sitten käydä muuhunkin vuodenaikaan. Kiitollista on ajomatka, joka ei siis ole infernaalisen pitkä. :)

   Poista
 6. Vau! Tykkypuita on kyllä lähdettävä jonain talvena katsomaan, on kyllä upean näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno. Harkitsen uusintareissua, kun tämä etelän talvi on taas syvältä.

   Poista
 7. Oltiin muuten joulun aikaan samoilla leveyksillä, ihan turvallisesti kyllä Sallassa mökissä ja laskettelemassa vaan, mutta hienot oli maisemat sielläkin. Kuten teilläkin vähintään yhtä hienot. Kyllä se niin vaan on että pakkanen kaunistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kunnon pakkasella on kaikki kaunista :)

   Poista
 8. Et muuten usko! Mutta MÄ olen ollut tuolla Riisitunturilla, vaikka mähän en retkeile :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähilaavullakin voi hyvin käydä vaikka juomassa kahvia ja olla kutsumatta sitä retkeilyksi. Kannattaa kokeilla, se voi olla mukavaa ;)

   Poista

by mlekoshi