Joulupukin juttuja

19.12.2014

Pari päivää jouluun. Hankittuja lahjoja 1. Jos lankakerä lasketaan, hankittuja lahjoja on ehken 1,5. Menee toki hetki ennen kuin se jalostuu paketoitavaksi tuotteeksi..

Muutamia vuosia sitten ostettiin Lasse J. Laineen ja Iiris Kalliolan Suomen lasten luontokirja. Lapset ovat pitäneet siitä, ja myös minä olen pitänyt siitä. Kirjaa ei ole tehty lapsia aliarvioiden, vaan se on oikeasti mielenkiintoinen. Myös ulkoasu miellyttää. Jo hetken aikaa olen katsellut samojen tekijöiden uudempaa teosta, Suomen lasten retkeilyopasta. Tässäkin kirjassa on paljon mukavaa luontotietoa. Jouluaattona selviää, pitävätkö lapset tästä yhtä paljon kuin luontokirjasta. Luontokirjaa on plarattu ja lueskeltu yksin, ja se oli myös päiväkodissa viikon lainassa - kovassa käytössä.

Retkeilykirjoja on nyt julkaistu todella paljon. Ajatus niissä on usein hyvä, mutta toteutus jää omaan makuun vähän vajaaksi tai sekavaksi. Näitä suosittelen nuoremmalle väelle, ja siinä sivussa luen ne myös itse.


Jokunen paketti täytyy vielä hankkia, mutta kieltäydyn kaikesta joulustressistä. Kaikki muutkin askareet ovat vielä täysin tekemättä, kuusi hakematta ja lantut kokonaisena jääkaapissa. Mukavaa joulun odotusta :)

4 kommenttia :

 1. Sitä ehtii touhuta juuri sen riittävän määrän! Mukavaa joulun aikaa toivottelen minäkin! Vähän jo niinkuin hommat pulkassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta olen hieman kateellinen :D Lankakerä on sentään hieman jalostunut ja kuusessa on valot. Lantut edelleen kokonaisena jääkaapissa. Se mitä en ehdi tehdä, haetaan kaupasta. :P

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hyvää myöhäistä joulua ja uutta vuotta myös :)

   Poista

by mlekoshi