Haskipaskinen

3.12.2014

Tuossa päivänä eräänä mietin, millainen tämä karvakasa oikeastaan onkaan.


Jos haluan aamulla seitsemältä lähteä ihan mihin tahansa, koira on sekunnissa singahtanut autoon tietämättä yhtään minne mennään ja mitä tehdään. Häntä heiluen, korvat terhakasti pystyssä, aina valmiina, ihan sama minne ja mikä on keli.


Jos haluan kävellä kilometrin, koira tassuttaa mukana. Jos haluan kävellä kymmenen, koira pomppii, ravaa ja spurttailee, hyppii välillä huvikseen kantojen ja oksien yli. Jos teen typerän reittivalinnan, koiraa ei haittaa. Siellähän voi olla vaikka jotain uutta kivaa.


Jos haluan syöttää sille pahanhajuisen kuivatun kalan, se syö sen mukisematta, nautinnollisesti rouskuttaen.


Niinä päivinä kun mieleni tekisi seivästää mokoma karvaperkele taljaksi seinälle, se yrittää nuolla naamaa sillä kalanhajuisella kielellä. Ole siinä vihainen sitten.


Koira ei kaipaa jatkuvaa ohjattua aktiviteettia eikä pönötä koiven juurella odottaen tapahtuisiko jotain, vaan keksii itselleen puuhaa siinä vierellä. Koira vihaa remmilenkkejä (niin minäkin) ja juoksemista ringissä hiekkakentällä (niin minäkin).

Vaikka puuhataankin koiran kanssa paljon, on se myös yksin tarhassa. Pidemmän päälle se ei käy. Miten ihmeessä onnistutaan löytämään tälle sellainen koirakaveri, joka on yhtä mieluinen?

12 kommenttia :

 1. Hah, hyvin olet tiivistänyt koiranelämää! Tosiaan aikoinaan aika ajoin olisi tehnyt mieli heittää oma pentukoira seinään ja tehdä siitä keittoa, mutta sitten se teki jotain herttaista ja sydämen sulattavaa... :)
  Me ratkaistiin koiran yksin oleminen sillä, että meillä on nyt 2 koiraa. Ja olen päätynyt niiden juttuja seuratessa siihen, että vaikka mitä kivaa ja aktiivista tekisi itse koiran kanssa, niin se ei kyllä korvaa lajitoverin seuraa.
  Mukavaa joulun odotusta! :)

  T. Saana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei keittoa mun ei olekaan vielä tehnyt mieli valmistaa! Hyvä lisä aiempiin, lähinnä turkkiin liittyviin jalosteisiin. Tulee käytettyä koko koira :D

   Kun otettiin koira, ymmärrettiin varsin hyvin että se pitää erityisesti laumasta. Avoimella toimitusajalla sille oli siis suunnitteilla kaveri (siis jos kaikki ensimmäisen kanssa menee mukavasti). Nyt ollaan tultu sen verran koirallisen elämäntavan kanssa sinuiksi, että toinen pentu voidaan ottaa heti sopivan löydyttyä. Lajitoverin seura on varmasti hyväksi meidänkin karvakasalle.

   Mukavaa joulukuuta myös sinne :)

   Poista
 2. Puhut viisaita sanoja, tuollaistahan se koiranomistaminen on. Mäkin olen monet kerrat mielessäni mittaillut, miten taljasta saisi rukkaset, karvalakin hännällä ja kaulurin ja kun koiruus sitten suvaitsee palata joltain harharetkeltään, syötän sille kilon nameja ja kiittelen kyyneleet silmissä sitä, että se tuli ehjänä takaisin. :)

  Mutta olikos tuosta viimeisestä kappaleesta havaittavissa orastavaa pentukuumetta? Nyt jo? :o Vaikka toisaalta, pitäähän teillä olla vetokoira molemmille retkiä varten, ja ihan muutaman vuoden päästä tenavillekin omat... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvalakki hännällä :D

   Joo, sopiva pentu vaan tänne näin. Sitä en tiedä miten ne saadaan kaikkien kamojen kanssa mahtumaan autoon, toinen koppikin pitäisi saada tarhaan, tarhaa vähän laajennettua ja meillä on tämä tonttimaa aika vähissä. Hyvä ja halpa idea siis, kaikkinensa.

   Poista
  2. Lotta ja Tuisku5.12.2014 17.31

   Yllättävän pieneen koppiin menee kaksi koiraa, eli ei ehkä kannata ensimmäisenä rakentaa toista koppia - ne nukkuu kumminkin samassa. :) Huskyfarmilla yhdestä erittäin pienen näköisestä kopista saattoi ilmestyä kolme koiraa, mikä oli mun mielestä aina yhtä käsittämätöntä.

   Harmi ettei mulla taida olla missään julkisesti kuvaa toissatalven hiihtoreissusta. Auton takapenkistä oli kaadettu kaksi kolmasosaa, Tuisku matkusti sillä yhdellä jäljellä olevalla penkillä ja kaverin porokoira (eli paljon huskya pienempi, eli ei sovi täydellisesti vertailukohdaksi) ko. penkin jalkatilassa. Kaikki muu tila olikin sitten täytetty tavaroilla ja kahdella ihmisellä...

   Poista
  3. Niin olen kuullut että pari koiraa menee käsittämättömän pieneen tilaan aivan vapaaehtoisesti :D Mulla on vaan sellainen käsitys, että jokaiselle koiralle pitäisi olla oma koppi? Voi olla että olen keksinyt tämän omasta päästäni..

   Mielenkiinnolla odotan miten meidän auto täytetään hiihtoreissuille. Luulen että pakollisena varusteena on suksiboksi..

   Poista
 3. Niin siinä varsin helposti käy, että yhden huskyn kun otat, niin kohta tulee jo toinen lisää ja siitä se lähtee... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen _vakaasti_ _päättänyt_ että meille mahtuu ihan maksimissaan kolme koiraa. Kaksi oli selviö kun otettiin laumakoira, mutta kolmas on jo siinä ja tässä mahtuuko. Näin olen siis päättänyt, ja enempää ei mahdu mitenkään. Muistuttakaapa tästä sitten myöhemmin. ;)

   Poista
 4. Haha, niiiin tuttua juttua. :D Meillekin piti mahtua maksimissaan kolme (tai oikeestaan alunperin kaksi), mutta sitten tulikin elämään uuden ihmisen myötä vielä neljäs. Kyllä tuommonen lauma on jo vähän työläs kuljettaa mukana reissuilla, mutta ei kai se auta kuin ruveta isompaa autoa hankkimaan. :D Minä oon tehny vakaan päätöksen olla tekemättä vakaita päätöksiä minkään tällaisen asian suhteen, kun jossain vaiheessa sitä huomaa kuitenkin lipsuneensa niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sulla ollut vähän pienempiä kuitenkin ne koirat? Eihän neljä pienehköä koiraa nyt ole ollenkaan niin paha ;) Jos koiria tulee lisää, mulla loppuu tila tontilta ja autosta. Ja sitten tililtä :D

   Poista
  2. Joo on ne vähän pienempiä kyllä, mutta kaikilla kuitenki se neljä jalkaa, mikä = sirkus. :D
   Kyllä se meillekki vielä joskus tommonen husky tulee, mutta vasta sitten kun tämä olemassaoleva lauma joskus pienenee luonnollisen poistuman kautta. Ja jos nyt aletaan tarkemmin miettimään, niin kolme vanhinta ovatkin vuoden ikäeroilla, joten jokunen vuosi eteenpäin niin mulla on kolme vanhusta ja vain yksi käyttö (eli retkeily)ikäinen. Ja tältä nuorimmaltakin löytyi sydämestä sivuääntä ja kyynärnivelestä häikkää, niin eipä sitä tiiä miten kauan se sekään pystyy rankempia reissuja tekemään. Eli kai mun täytyy jo alkaa sitä haskia miettimään. :D (ehkä jo saatoin tässä kerrattain vähän kasvattajien sivuja selailla...)

   Poista
  3. On muuten petollista sellainen selailu. Tulee kalliiksi.

   Poista

by mlekoshi