Vihdoin jotain hyvää karpalosta - Karpalokakku

9.11.2014

Karpalot ovat pahoja. Viimeksi kun kävin koiran kanssa suolla, keräsin taas pussillisen. Siitä pussillisesta meni puolet naapurille ja puolet jäi omaksi riesaksi. Aikaisemmin karpalosta on tehty suklaamuffinsseja, kiisseliä, likööriä ja hilloa. Ne kaikki ovat ihan syötäviä, mutta mikään niistä ei ole niin hyvää että vartavasten pitäisi karpaloa kerätä. Likööriäkin meillä menee aika vähän.

Facebookissa olen melko nirso tykkääjä. Tykkään Suomen poliisista, koska niillä on hyvät jutut. Tykkään Vaarojen maratonista, koska olen juossut sen kerran ja talkoillut siellä kerran. Lisäksi tykkään omasta Ylämäki -sivustani, koska sain sillä yhden tykkääjän lisää. Hetki sitten aloin seuraamaan myös Metsähallituksen juttuja, ja heti siellä tarjoiltiin loistava karpalonkäyttövinkki. Kas tässä:

Karpalokakku

250 g voita
4,5 dl sokeria
5 kanamunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
150 g ranskankermaa
puolen appelsiinin mehu
225 g karpaloita

Voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat. Lisää jauhot erissä. Viimeiseksi ranskankerma, mehu ja karpalot. Paista 175 asteessa reilu tunti.

Alkuperäisessä ohjeessa oli jäisiä karpaloita, mutta omani olivat suolämpimiä. Normaaliin tapaani myös muut ohjeen osaset hieman muokkautuivat.. Alkuperäinen ohje ja tarina reseptin takaa löytyy täältä: Eräkokkina Pia Rantala.

Kakusta ei tullut kovin makea. Se ei myöskään säily kovin kauan, sillä se syödään.


Nam.

2 kommenttia :

by mlekoshi