Hämäräkiipeilyä

16.11.2014

Olen koko viikon kytännyt milloinka joku kakara suvaitsisi roikkua valoisaan aikaan seinällä. Ei näy ketään, koska kaikki valoisa aika menee joko koulussa tai pihalla. Tarjolla siis suttuisia ja epävärisiä kuvia, mutta tärkeintä tässä onkin asenne.

Seinällä on kivaa! Siellä roikutaan pää alaspäin, kiivetään surutta ihan käsittämättömissä asennoissa ja muksahdetaan naamalleen patjalle. Se ei tunnu missään, koska patjat ovat pehmeitä, alla on vähän tiukempaa patjaa ja päälle asetellaan vielä tyynyt.
Tyynyjä ei tietenkään kukaan asettele nättiin riviin takaisin, murr...

16 kommenttia :

 1. Onko teillä kotona tuollainen kiipeilyseinä? Oikea paratiisi lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, pitäähän nyt pieni kiipeilyseinä olla. :)

   Poista
  2. Tuo seinä on myös kaunis sisustuselementti. Eiköhän sinun pitäisi laajentaa blogiasi sisustusrintamalle. No, tyynyjen asento tosiaan täytyy korjata ennen kuvausta!

   Poista
  3. Voi olla että jää laajentamatta :D Rakentaminen ja maalaus vielä menee, mutta sisustamisessa olen aivan onneton. En myöskään jaksa miettiä saati kirjoittaa mistään tyynyistä ja verhoista. Verhojen tehtävähän on toimia näköesteenä ja estää kaikumista. Varsinaisia sisustusesineitä meillä ei ole yhtään. Kaikella kamalla on jokin käytännöllinen tarkoitus. Toki meillä on täällä turhaa rojua, josta yritän parhaani mukaan päästä eroon..

   Musta on hirveän mukavaa että jotkut jaksavat kirjoittaa kipoista, kupeista ja petauksista. Niitä on mukava selata ja saada ideoita, mutten ymmärrä miten niistä kukaan jaksaa kirjoittaa. Sohvatyynyjen värin vaihtamisesta, haloo. Sisustusbloggaajat varmasti ihmettelevät miten kukaan jaksaa kuvata suksia ja kuivurissa olevaa kanaa. :P

   Poista
 2. Tuo on kyllä aivan loistava juttu lapsille! Kuvia katsellessa harmittaa, ettei itsellä ollut tuollaista pentuna vaan piti kiipeillä portaissa, ja se oli aika tylsää. Ehkä siksi minusta ei tullut kiipeilijää. Jos en olisi näin pitkä, tulisin teille korjaamaan tilanteen, mutta istumalähdöt ei tunnut omalta jutulta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kiipeilin puissa. Mitä suurempi ja oksaisempi, sen parempi. Tai ehkä se oli huojuvampi.. :P

   Poista
 3. Siis mitä, teillä on oikeasti kotona kiipeilyseinä? Ja ihan sisällä eikä missään autotallissa? Tällaiseen en olekaan ikinä törmännyt, mutta tuohan on ihan mahtavan hieno juttu. Erityisesti koska seinä on noin tyylikäs. Mankan käyttö on varmaan kiellettyä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joojoo meillä sisällä, yläkerrassa :D Siellä on yksi epämääräinen huone, jolle ei ollut käyttötarkoitusta. Kaikille siis on omat makuuhuoneet eikä kokonaiselle työhuoneelle ollut tarvetta. Tehtiin sitten kakkosolkkari ja epämääräinen hengailutila. Se ei ole ihan vielä valmis, joten lopulliset toiminnot on vielä vähän avoinna..

   Poista
  2. Niin ja ei mankkaa. Vihaan pölyä lähes yhtä paljon kuin imuria.

   Poista
 4. Nyt kun tajusin, että tunnisteissasi onkin diy kiipeilyseinä eikä kahta erillistä tunnistetta diy ja kiipeilyseinä, piti tietysti lukaista seinäprojektin edistyminen läpi. Vitsit, on kyllä hieno idea ja toteutus. Jäin vain hihittelemään mielikuvalle talon ostajien ilmeistä, jos joskus jostain syystä myytte taloa (miksi kukaan myisi talon, jossa on oma kiipeilyseinä?!!??). Haluaisinpa olla kärpäsenä katossa (tai siellä seinällä), kun asuntoesittelyssä ihmetellään/paheksutaan/hämmästellään/kummastellaan mitä ihmettä edellisten omistajien päässä on liikkunut. Tai sitten kaupat tulee tehtyä heti myynti-ilmoituksen julkaisun jälkeen, kun joku kiipeilijä bongaa kohteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuollainen toteutus jakaa hieman mielipiteitä :D Tehdessä kuitenkin minimoitiin työmäärä siinä tapauksessa että seinä myöhemmin poistetaan. Kaikki kiipeilyosuuden takana olevat seinät on levytetty ja osin saumattukin. Myös katto on suurelta osin paikallaan, siis levytetty, saumattu ja kitattu. Vain yksi soiro tulee askarrella jälkikäteen, koska sitä ei vaan näillä rakenteilla pystynyt tekemään järkevästi muuten. Maalaushommiin toki pääsee, kun osa oikeasta katosta on rakenteiden takana ja värieroja olisi kuitenkin jäänyt. Purkajalle on purkupalkkana yhdet pinkit fiskarsin sakset siellä seinän syövereissä, prkle.. Toistaiseksi sitä ei kuitenkaan olla purkamassa :D

   Poista
 5. OI aivan mahtavaa, että teillä on oma kiipeilyseinä lapsille! Huippua :)

  VastaaPoista
 6. Tulin katsomaan noita kuvia jo viidennen kerran. Seinän rakenne on niin jännittävä! Se on kai kolmiulotteinen, mutta osa valkoisista viivoista on kai maalattu pinnalle? Voisitko laittaa tänne vielä kuvan seinästä sivusuunnassa, sen rakenne kiinnostaa. Onko kiipeilyseinä sellaisella seinällä, joka on viisto alaspäin, siis sellainen vino seinä kun katto on vino? Mitä materiaalia seinä on ja nuo kiipeilypalat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitsekaan vastata, huomasin tuon kirjoitettuani, että edellä oleva Lotta ja Tuisku viittasi tunnisteeseen kiipeilyseinä ja kävin lukemassa koko jutun tämän seinän rakentumisesta. Mahtava projekti ja hieno lopputulos. Ja kaunis kaupan päälle!

   Poista
  2. Hyvä että tieto löytyi :)

   Poista

by mlekoshi