Neandertalinnainen ja kamelin kaula

11.9.2014

Olipa kerran neandertalinnainen ja nykyaikainen nössönainen.

Pullamössönainen surffaili netissä etsien sopivaa päiväretkikohdetta. Netti auliisti kertoi kunnostetusta lyhyehköstä reitistä, joka oli nössölle ennestään tuntematon. Sivustolla kerrottiin että reitistö on tänä kesänä merkattu uudelleen (jee!) ja polkua siistitty (hienoa!), joten nössönainen päätyi lataamaan kartan netista (loistavaa!). Nössö pakkasi reppunsa täyteen teollisia nakkeja ja termarillisen kahvia, laittoi koiransa takapaksiin ja lähti köröttelemään kohti parkkipaikkaa. Parkkipaikalle ei tietenkään ollut osoitetta, tarkkoja koordinaatteja saati oikeaa tietä ilmoitettuna, mutta nössöpä oli näppäränä nykyajan marttana etukäteen paikan haistellut ja tiesi mistä etsiä.

Retkeilyreitti meni jonkinlaista metsäautotietä pitkin. Merkit oli selvästi uusittu ja näkyivät hyvin, joten nössökin pysyi kartalla. Jostain kuului kaatuvan puun ja metsäkoneen ääntä, muttei se haitannut. Mahtuihan metsään melua. Tie kapeni, ääni läheni ja yhtäkkiä polulla olikin puu poikittain. Ja toinen, ja kolmas, ja se metsäkonekin. O-ou, ajatteli nössönainen. Polku näytti menevän jonnekin kaadetun metsän sekaan, ja tokihan puut oli kaikki kaadettu siihen päälle. Juurihan tämä polku oli merkattu? Mikä järki tässä nyt on, pähkäili nössönainen.
Oikea vahva neandertalinnainen olisi nostellut tukit siistiin tiipiin muotoon polun sivuun, virittänyt kankaan päälle ja kääntänyt metsäkoneenkin katolleen. Nykyajan naisihminen päätti nössömäisesti hipsiä vähin äänin takaisin. Pomppiminen kaadettujen puiden ja metsävekottimien seassa ei järin innostanut. Matkalla nössönainen mietti, mitä itua on tehdä retkeilyreitti (metsäautoteitä pitkin), uusia merkit ja heti perään kaataa merkatut puut. Nössönainen käveli apaattisena samoja uria takaisin, otti päähän. Nuotiopaikka sentään oli pystyssä ja tutulla paikallaan, mutta sitä vartioi sairaan ruma jättihämähäkki infernaalisen verkkonsa uumenista. Neandertalinnainen olisi seivästänyt hämähäkin nakkien seuraksi nuotioon tai vetänyt sen huiviinsa raakana ihanasti rouskuvana alkupalana, mutta nykyajan nössönainen vaipui apatiaan ja päätti että eiköhän tämä nyt ollut tässä. Hämähäkkiin katkesi kamelin kaula.

Kuvakin on aivan kamala, mutta onneksi neandertalilaisella ei ollut kameraa ollenkaan.


Kotona nössönainen heitti nakit urheasti valmiiden grillihiilien ja sytytysnesteen perässä pallogrilliin ja toivotti hyvää torstaita v#%¤!! kaikille.

4 kommenttia :

 1. Oi ja voi, olipa nössöllä surkea retki, mutta aina ei voi voittaa. Toi hämähäkki olisi varmaan katkaissut munkin kamelilta kaulan, yäks.

  VastaaPoista
 2. Menemme naimisiin juuri siksi, että Mies pelastaisi meidät aina hämähäkiltä ja tulisi kutsuessamme ampumaan sen kiväärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tuohan on oiva tapa käyttää Miestä.

   Poista

by mlekoshi