Meillä asuu pöljää porukkaa

24.9.2014

Täällä on +2 astetta, tuulista ja vettä sataa vaakaan. Oikein ihana keli siis, joten olin päättänyt kääriytyä sohvalle vilttiin ja juoda teetä. 8-vuotias tyttö kuitenkin päätti, että on tylsää ja nyt olisi oikeastaan oikein hyvä aika lähteä laavulle! Ei kuulemma olla pitkään aikaan käyty (paitsi perjantaina ja sunnuntaina, mutta kuka niitä enää muistaa). Kelikin on ihan hyvä, ja onhan meillä saappaita ja vaatetta. Ärh.

Joku typerys on niille opettanut ettei ole huonoa keliä, on vaan vääriä varusteita. Tuli vaan mieleen, että kuinka paljon voi sotia omia oppejaan vastaan? Edes joskus, vähäsen? Koiraakaan ei keli haitannut. Heti se oli korvat pystyssä ja häntä vispaten valmiina lähtöön. Innostuneet mourunnat vielä siihen päälle. Todella ärsyttävää. Keli oli kamala. Muita tekosyitä en sitten keksinytkään, joten pakattiin auto ja ajettiin laavulle. Vaahtokarkit ja kaakao sai riittää, mitään kurmeeta on turha jäätävässä tihkussa odottaa, murh.

Siperianjänis pomppi koko matkan onnellisena pellon laidassa. Edes pentuhusky ei kävelemällä väsy, ei sitten enää mitenkään! Ensimmäisillä laavukerroilla vielä maltettiin rullautua lepäämään, mutta se aika on todellakin mennyt. Nyt loikitaan, spurttaillaan, haistellaan maata ja syödään heinää. Joskus kannetaan hevosenkikkaretta varovasti suussa, kunnes ankea emäntä kieltää sen. Välillä haetaan rapsut ja kokeillaan olisiko tarjolla jotain syötävää, kuivattu kala kenties?

Honk?
Jaa missäkö on loput kuvat? Siellä oli jäätävää tihkua. Kameran linssi huurteessa, näpit jäässä. Vaahtikset oli kuulemma hyviä, ja lasten mielestä kannatti ehdottomasti käydä. Ihme tyyppejä.

10 kommenttia :

 1. Viehättävää, erittäin viehättävää :D

  VastaaPoista
 2. On ne hulluja.. kukahan ne semmosiks opetti.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mutta halolla päähän sellasta urpoa!

   Poista
 3. Ihania lapsia, ei mitään pullamössöporukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuo poika tuntuu asuvan ulkona, satoi tai paistoi.

   Poista
 4. Laavuilu on periytynyt ominaisuus. Älä siis valita :)

  Siperialainen on kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on ominaisuus? Hahaa :)

   Siperialainen tosiaan kasvaa. Syö paljon. Oppii kaikkea jännää. Hyvä koira.

   Poista
 5. Hyvin kasvatettuja lapsia, jos joskus saan omia, pyrin kasvattamaan ne samoin.

  Koira on hyvällä tavalla hölmön näköinen ja voin kertoa, että jossain vaiheessa se oppii, että retkellä jokainen tauko kannattaa käyttää lepäämiseen. Tuisku oppi sen vähän yli vuoden ikäisenä ensimmäisen vaelluksensa toisena päivänä riekuttuaan siihen asti jokaisella tauolla ties minkä keppien ja kuopankaivamisten kanssa.

  Hevosenlanta (ja muidenkin kasvinsyöjien, kuten hirvien ja porojen) on käsittääkseni koiralle ihan terveellistä, siinä on jotain vatsaystävällisiä mikrobeja. Eli anna syödä vaan, se tekee pennulle (koiran- ei ihmisen pennuille) hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, koira ei siis ole tajunnut homman jujua. :D Meillä on pidempi vaellus vasta tulossa. Eilen keikuttiin 3,5 tuntia suolla ja puolukassa, ja koira veti ravia koko ajan. Illalla sitä väsytti. :P

   Onko hevosenkakka vatsaystävällistä myös mulle? Vähän vastustan ajatusta siitä, että ensin tuo kantaa kikkaretta suussaan kuin parastakin aarretta ja tulee sen jälkeen nuolemaan mun naaman. Hyh..

   Poista

by mlekoshi