Buff Trail Tour Finland – Kuka on polkujuoksun mestari ?

27.9.2014

Polkujuoksu on kovassa nosteessa. Keväästä lähtien on ollut käynnissä Buff Trail Tour Finland, eli sarja polkujuoksutapahtumia ympäri Suomen. Pyhän Tunturimaraton, jossa itsekin kävin nauttimassa maisemista, oli osa tätä hienojen polkujuoksutapahtumien sarjaa. Muut kisat olivat Karhunkierros 53km, Bodom Trail 21km, Pallas-Hetta 55km sekä Nuuksio Classic 42km. Joissain tapahtumissa on ollut tarjolla myös älyvapaita matkoja aina 160 kilometriin saakka. Viimeinen kisa, Vaarojen maraton, on luvassa viikon päästä (4.10.2014)  ja silloin selviää koko kisasarjan voittajat. Kisaamisen ohella tapahtumat on voinut käydä juoksemassa rennommalla otteella eikä välttämättä tarvitse irvistellä. Tapahtumien henki on varmasti jokaisessa kisassa hyvä.

Tiedän olevani ajatuksellisesti hieman rajoittunut, mutta ensimmäinen ajatus sanasta polkujuoksuvideo on pläääääh! Mutta hitto vie, nämähän on tehty hyvin! Sen lisäksi että videot ovat mukavaa ajanvietettä, on myös kiva nähdä millä naamalla juostaan monta polkujuoksukisaa kesässä. Tollot. Ensimmäisenä kisana oli Karhunkierros toukokuussa, ja lumiolosuhteet olivat sangen mielenkiintoiset. 160km startissa kaikki keskeyttivät, ja lumi, jää ja sohjo aiheutti lisähauskaa myös muille. Karhunkierroksen video, kas tässä:Tunturimaraton Pyhällä on maisemallisesti ehkä hienoin mahdollinen:


Vaarojen maratonissa, kuten muissakin tapahtumissa on paljon talkoolaisia. Oma vuoroni Kolilla alkaa lauantaiaamuna kello viisi. Älkää kysykö miksi. Jos olet paikalla ja tunnistat, tule toki sanomaan moi :)

2 kommenttia :

  1. Voi vitsi, että oli siistejä noi videot! :) Itselle polkujuoksu vielä melko tuntematon laji, mutta viime aikoina on sen verran hehkutusta nähnyt, että on alkanut kyllä kovasti kiinnostaa! Mitenköhän tällainen aloittelija pääsee lajissa hyvin alkuun? :) Onko sulla vinkkejä? Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videotiimi selvästi osaa asiansa :) Polkujuoksussa pääsee alkuun ihan vaan menemällä polulle. Mitään erikoisvälineitä ei tarvita. Sitten kun haluaa mennä kivikkoisessa ja juurakkoisessa maastossa kovaa, kannattanee harkita sellaiseen maastoon soveltuvia tossuja. Esimerkiksi tunturimaratonin juoksin ihan normaaleilla lenkkareilla.. :)

      Poista

by mlekoshi