Suomen luonnon päivä lauantaina 30.8

28.8.2014

Tulevana lauantaina on luontoaiheisia tapahtumia ympäri Suomen. Pääjuhlaa vietetään Haltiassa, jossa on paljon (siis PALJON) erilaista ohjelmaa sekä vapaa pääsy näyttelyihin. Meille muualla asuville löytyy ohjelmatarjontaa reilusti, tässä: Suomen luonnon päivän tapahtumat. Eniten hihitytti Pappa pitkospuille -tapahtuma. :)

Muualta huomasin että oman kotikylän Martat viettävät myös valtakunnallista sienipäivää torilla, joten taidan käydä kyselemässä tyhmiä ja tutustumassa sieninäyttelyyn. Lisäksi lauantaina on myös retkipäivä. Kyllä nyt on luontoteemaa yhdelle päivälle!

Suomen luonnon päivän kunniaksi muutama monista lempimaisemistani:

Kuvaajana tuolloin 6-vuotias tytär.


Niin, nämähän ovat molemmat Karhunkierroksen varrelta. Jostain syystä kuvakansioita selatessa oli heti selvää, että lempimaisemat löytyvät juuri täältä. Ehkä pitäisi käydä Kuusamossa taas kerran?

---

Suomen luonnon päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu eri alojen toimijoita Martoista ministeriöihin.

2 kommenttia :

  1. Kiutakönkään kuohut.. voih. Ja tuo eka kuva on kyllä vertaansa vailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiutaköngäs on kyllä hieno. Oon käynyt siellä ainakin viisi kertaa, eikä paikka todellakaan ole tässä lähellä. :)

      Poista

by mlekoshi