Siperianhusky tuli taloon

17.8.2014

Varoitus! Sisältää pentumateriaalia.

Nyt se on kotiutunut.


   Good Mushing Bea Bep-An-Then
+ Icesmile's Shaman "Leader" SM-REK6-12 FI KVA FI MVA MVV-14
= Jään Lumon Krafla

Krafla on hyvä nimi, mutta toistaiseksi tyyppi tottelee paremmin nimeä Pentupentu. Koko pentue sai nimensä Islannin tulivuorista, joten on vallan mukavaa että tästä tuli Krafla eikä esimerkiksi Eyjafjallajökull tai Theistareykjarbunga. Isäkoiran titteleistä ja tuloksista ymmärrän sen verran, että niitä näyttää olevan runsaasti. Kopioin tiedot amatöörimäisesti KoiraNetistä, ja lupaan perehtyä kokeisiin, tuloksiin, luokkiin ja muihin paremmin vaikka sitten kun saan nukkua yöni.

Pentua hakiessa meidät jo tunnistettiin, jee! Ollaan ravattu kasvattajalla runsaasti, reilusti ja liikaa -kiitos ja anteeksi. Ensimmäiset päivät ovat menneet mukavasti. Sisällä piti säikkyä takan kiiltävästä laatasta heijastuvaa omakuvaa varsinkin jos se haukahtaa. Kaikista kivoin asia on keittiöpyyhe, voi ihanuus! Ikkunat on myös kivoja, koska ne alkavat 20 senttiä lattiasta. Sisällä lähinnä leikitään ja nukutaan. Nukkumiseen hyviä paikkoja ovat olkkarin lattia (keskellä), keittiön lattia (keskellä) ja käytävä (keskellä). Tässä poikkeuksellisesti reunassa:


Yöt pentu viettää kuljetushäkissä. Öisin se on pieni mölyapina, mutta nau'unta on vähenemään päin. Mieluisin pissapaikka heti aamulenkin jälkeen on kahtena ensimmäisenä päivänä ollut eteinen (perkele!).

Ulkona on vahdittu aitauksen valmistumista lähietäisyydeltä. Sirkkeli ja rälläkkä ei aiheuta sitten minkäänlaisia reaktioita, mutta akkukone oli ensin vähän jännä. Pentu viihtyy aitauksessaan, josta siis puuttuu vielä yksi seinä ja ovi (ja tukirakenteita ja kaivuuesteet ja vähän hiekkaa ja ja ja).
Nappulat eivät oikein tee kauppaansa, mutta lihansyöjä tämä on. Hemmetti, unohdin sen. Niin kaikki muutkin punatukkaiset vauvat ovat meillä olleet. Olisihan tämä pitänyt tietää.

Automatkoja pentu vihaa kaikista eniten, ja se olisi varmasti mieluummin vaikka kuussa kuin autossa. Tästä onkin kehkeytymässä melkoinen ulvomisen mestari ja kakkalinko. Laavulla kuitenkin käytiin, ja voi sitä iloa kun sai juosta puskissa ja kivikoissa mielin määrin! Parit törmäyksetkin otettiin, mutta onneksi vain mun jalkaan. Jarruttamisessa on vielä harjoiteltavaa. Laavulla pentu löysi itselleen hyvän paikan:


Paluumatka ravaamisineen oli sen verran vauhdikas, että nytkin nukuttaa.

Hyvää yötä kaikille. Aamukahvia on tarjolla koko pannullinen taas 5.30.

14 kommenttia :

 1. Voi miten ihana pieni mussukka en kestä äääähhh!

  Ikuinen mysteerio pennuissa, että miksi just hiomakoneet, rälläkät ja mitkään supermurskainvälineet eivät pelota, mutta sitten joku tyyliin vääränvärinen sukka on ihan kauheeta. Benir pelkäsi eilen lenkillä yhtä vastaantullutta ISOHOUSUISTA miestä niin, etten meinannut saada sitä kiskottua siitä ohi. Supernoloa. Ja Benir ei enää edes näytä pennulta, joten kukaan sivullinen ei enää ymmärrä sitä jos se käyttäytyy hölmösti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vääränvärinen sukka :D Aika tyynesti tääkin suhtautuu telakoneisiin ja mitä näitä muita nyt on. Eniten pentu säikkyy naapureita ja itseään. Meillä on paljon ikkunoita lähellä lattiaa..

   Mäkin kyllä pelkäisin isohousuista miestä. Sympatiat siitä.

   Poista
 2. No wau mikä söpöläinen! Onnea ja tsemppiä öihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yö meni jo kivasti mutta vähän kaipaisin armoa aamuihin..

   Poista
 3. Voi mikä sarjakuvakoira ekassa kuvassa makoilee, se on ehkä maailman söpöin. :) Onnea ja menestystä koiraelämään.

  Ps. Tuisku herätti aluksi mut aina viideltä, mutta ehkä kuukauden jaksoissa unet pitenivät aina tunnilla. Nykyään se ei herätä käytännössä koskaan, eli sullakin on vielä toivoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Siis viideltä on aivan dingelidong. Ei herätä käytännössä koskaan on enemmän mun juttu. Siihen asti tarviin paljon kahvia ja vertaistukea.

   Poista
 4. Onpa söpö! Onnea tulokkaasta!

  VastaaPoista
 5. Onnea pienestä tuholaisesta. On se valloittavan söpö. Kyyllä ne yötkin siitä rauhoittuu..viimeistään parin vuoden päästä. ;) Noei, eiköhän tuo äkkiä asetu kun hoksaa että kiljumalla ei saavuta yhtään mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :P Autossa kiljuminen on vähentynyt (kopkop), mutta siellä mourunta on myös helpompaa kestää kun ratissa on jo valmiiksi hereillä. Vinkuna kahdelta yöllä taasen.. hyh hyh.

   Poista
 6. No mutta, pentupalleroinen talossa! Siitä se yhteinen taival sitten lähtee, elämä saa aivan uuden mausteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on tämmöinen Intopallo. :) Viikon kokemuksella sanoisin että sympaattinen tyyppi ja mukava retkeilykaveri.

   Poista

by mlekoshi