Marjakauden viilentävät herkut

30.7.2014

Tiedättekö ne nolot ruokakuvat joita kaikki blogit ja facebookit tursuavat? En vaan tajua miksi ketään kiinnostaa kuvailla ravintolaillallisiaan, jokaista ainutta kotona tehtyä pannun pohjalle puolittain palanutta ruokaansa tai nopeasti kyhättyä välipalaa, ellei kirjoita erityisesti ruokablogia resepteineen. Myös facebookissa ruokakuvat vähän huvittavat. Ai söit kanasalaatin? Kiva juttu.

Noh, tässä tulee yksi pöljä ruokakuva lisää.

Nam.

Jostain syystä ymmärrän paljon paremmin retkeilyyn, luontoon ja luonnon antimiin liittyviä ruokakuvia. Nyt hellepäivinä ja sopivasti parhaimpaan marja-aikaan kaikki hyvät viileät juomat on pop. Viilennystä saa pirtelöistä ja itse tehdystä mehujäästä. Pirtelöön voi käyttää päivän marjasaaliin, maitoa ja vaniljajäätelöä. Jos ei halua käyttää jäätelöä, pakastettuna lisätyt marjat tuovat kaivatun kylmäosuuden pirtelöön. Annoksen päälle laitetaan reilusti marjoja. Mehujään voi tehdä soseuttamalla mustikoita, mansikoita ja vadelmia ja lisäämällä joukkoon hieman mehua. Massa lusikoidaan esimerkiksi kertakäyttömukiin, painetaan kahvaksi lusikka ja laitetaan mukit pakastimeen. Tehdessä kannattaa huomioida, että marjaisa mustikkatahna lähtee aika huonosti valkoisesta seinästä.


4 kommenttia :

 1. Ei tämä ruokakuva ole pöljä, hyvä on, nam. Itse yleensä hotkin ruuat paikasta riippumatta ennenkuin ehdin ajatellakaan mitään kuvia. Lisäksi olen todennut että sauvasekoitin on näissä hommissa ihan hyvä ja sen saa kaappiin, sheikkerit eikunsiis tehosekoittimet ovat yliarvostettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla mitään tehosekoittimia.. Mihin sellaista tarvitaan? Sauvasekoittimellakin saa pöperöt kätevästi seinille.

   Poista
 2. No nimenomaan. Sitäpaitsi sheikkerillä tarkoitan _blenderiä_. Pirun typerät termistöt joita en edes osaa.

  VastaaPoista

by mlekoshi