Loistokuskit

19.7.2014

Pitkät vaellusreissut yleensä tarkoittavat myös pitkää ajomatkaa. Meiltä mihin tahansa hyvään avotunturiin on noin 1000 kilometriä. Se, onko matkaa 900 vai 1200, on melko yhdentekevää. Yleensä matka rykäistään yhdessä- kahdessa päivässä ja noihin kilometreihin mahtuu jos minkälaista kanssa-ajajaa.

Edeltävällä Kebnekaisen reissulla, jonka varsinainen reissukertomus on vielä työn alla, oli taas muutama peruskuljettaja liikenteessä. En toki ole aivan täysin ylpeä kaikista omista saavutuksistani, mutta yksi autoilijoiden tapa sieppaa mua ylivoimaisesti eniten. Täällä itärajalla tämän kuskityypin autossa on usein pitkä rekisterikilpi. Venäläisten ajotavat ja -taidot onkin aivan oma laaja kokonaisuutensa jonka yhdestä osa-alueesta tyydyn laittamaan vain yhden linkin: Njet Parkering. Tämänkertaisen valituksen aihe typistetään lauseeseen in Finland we have this thing called TURVAVÄLI.

Okei, turvaväli on vaikea asia suomalaisillekin. Vaikka ammattikuljettajia helposti syyllistetään jos vaikka minkälaisista virheistä lehdistössä, mun mielestä pätee "mitä isompi auto, sitä parempi kuski". Kuvan superhäsmäkän kuljettajalla oli melko loivat liikkeet.
Joitain mätäpaiseita ammattikuljettajissakin on, mutta vähän. Ne rutun vinkut jotka tuntevat selittämätöntä viehtymystä toisten peräkontteihin, ajavat yleensä henkilöautolla. Kebnen reissu teki tähän poikkeuksen, ja konttia haistelemaan päätyi ambulanssi. Neonkeltainen pakettiauto jonka puskuri täyttää koko taustapeilin on hyvin, hyvin rasittava. Tässä pari vinkkiä kyseiselle lanssikuskille:

1. jos on kiire, laita vilkut ja väistän heti
2. jos roikut silti kontissa, mene ohi (paikkoja oli noin 50 kilometrin matkalla oikein runsaasti)
3. jos edelleen roikut kontissa, olet idiootti

Nämä kuskit sitten käyvät työkseen noutamassa uhreja liikenneonnettomuuksista jotka olisi voitu välttää pitämällä riittävä turvaväli. Terkkuja Pulkkilan suunnalle. Pus!

3 kommenttia :

 1. Minä toimin noiden perseessä roikkujien kanssa niin, että rupean hidastamaan vauhtia. Yleensä ei mene kauaakaan, kun viesti menee perille ja idiootti painelee ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhti hidastuu täälläkin, kun tungetaan takaluukkuun kiinni. Osin jo turvallisuuden vuoksi, mitä likempänä mua joku on takana, sitä enemmän tarvin tilaa eteen, että saan auton hätätilanteessa pysäytettyä ilman että tolvana takana rysähtää perään.

   Mies vilkuttelee jarruvaloja ja pesee innokkaasti ikkunoita vastaavassa tilanteessa... Ärsyttävää sekin, mun mielestä.

   Poista
  2. Mä yleensä pidän myös riittävästi tilaa edessä ajavaan. Siitä on sitten helppo mennä ohi, kun tilaa on. Jostain syystä mökkimatkoilla on usein näitä roikkujia, joiden on aivan pakko lähes tyhjällä tiellä ajaa aivan persiissä kiinni. Kun riittävän kauan siinä roikkuvat, mäkin hyvällä tyhjällä suoralla hidastan. Joskus menevät ohi, joskus eivät.

   Jotkut tykkäävät perustella puolen metrin turvaväliä sillä, että edeltävä ajaa liian hitaasti. Oikeastihan sille nollaturvavälille ei ole muuta selitystä kuin roikkujan oma asennevamma. Tympeää ja vaarallista =(

   Poista

by mlekoshi