Kebnekaisen kesähelteet

17.7.2014

Käytiin pienellä lomasella. Saatiin viiden vuoden edestä aurinkoisia päiviä Kebnekaisella, +25 asteen hellettä, lähes pilvetöntä paahdetta, öisin sade- ja ukkoskuuroja.
Oli muuten viimeinen kerta kun kuivaan jukurttia yhtään mitään tarkoitusta varten.

10 kommenttia :

 1. En keksi mitään järkevää kommenttia. Kirjoitat niin omaperäisellä mielettömän jännällä tavalla, että näihin juttuihin jää koukkuun. Tuo viimeinen lause tässä on siis niiiin paras, hyvä etten tipahtanut tuolilta naurusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta järjettömät kommentit on just niitä parhaita :)

   Poista
 2. Lomanen Kebnelle? Lensittekö? Millähän tuon pahuksen välimatkariesan ratkaisisi. Sinne on kamala ajomatka. Jos muuttaisi Kiirunaan? Homehtuiko jukurtti tai oli kovaa, sitkeää, pahaa? :D eila s.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään lennetty. :D Oon jotenkin asennoitunut siihen, että mihin tahansa järkevään paikkaan on 1000 km. Onko se sitten 1000 vai 1200, on jo aika sama. Melkoista jurnuttamistahan se on.

   Jukurtista tuli vetistä mutta rakeista. En tiedä olisiko kauemmin liottamalla tullut jukurtimpaa, mutta kyllä liotuksessa rakenne väkisinkin kärsii. Jukurtilta se periaatteessa vähän maistui.. Mutta ei kiitos ikinä enää.

   Poista
 3. Lienette lähteneet liikkeelle Nikkaluoktasta? Osuiko silmiin, paljonko venekyyti Vistasjohkaa ylös nykyään maksaa? Nettisivulla jostain syystä pihtaavat hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ei ollut näkösällä. Jotenkin multa on mennyt ihan ohi koko Vistaksen venekyyti, kun ei sitä ole merkitty karttaan. On Nikkaluoktassa toki joku pieni kyltti, mutta hyvin pieni... Mihin asti sieltä muuten edes pääsee veneellä?

   Poista
  2. Veneellä ymmärtääkseni pääsee 11 - 12 km jokea ylös, eli kyyti käytännössä muuttaa Nikkaluokta - Vistasstugan -välin päivämatkaksi. Kyseessä tosin taitaa olla tilauskuljetus (ei siis reittivuoro) ja todennäköisesti hintakin on sen mukainen. Voisivat silti nettisivuillakin vihjata, onko hinta lähempänä sataa vai tuhatta kruunua...

   Poista
  3. Kebnen suuntaan menevä venekyyti on 300 kruunua ja nelisen kilometriä reittivuorona..

   Poista
 4. Minkäs reitin nyt menitte sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikkaluokta - Cievracohkka - Vardu - Kaskasavagge - Tjäktjavagge ja kungsledeniä Nikkaluoktaan.

   Poista

by mlekoshi