Vaelluskrapula

13.6.2014

Päätä särkee ja väsyttää. Mikään ei kiinnosta. Tekee mieli vetää peitto korviin ja majoittua pihakeinuun. Tekemistä on vaikka ja kuinka, on ruohonleikkuuta, siivousta, pyykkäystä, kaiken kaman tuuletusta, talonkin voisi maalata loppuun. Ei nappaa. Kuvia on kolmisensataa. Tietokone ei kiinnosta. Lähilaavu kiinnostaisi, mutta sielläkin kuuluu kaikkia epämääräisiä ääniä. Viikon verran kuunneltiin lähinnä lintuja, tuulta ja veden kohinaa. Autojen, lentokoneiden ja ihmisten äänet lähinnä ärsyttävät, samoin uutiset. Pyykkikonekin piippaa ärsyttävästi. Voisiko tätä krapulaa siirtää jollain? Pienellä lieventävällä vaelluksella kenties?


Voiko vaan pakata kamat ja lähteä takaisin?

10 kommenttia :

 1. Tiedän tunteen. Kannattaa kokeilla seuraavaksi neljän viikon vaellusta. Se jälkeen krapula on jo aika paha. :S Vesa Luomalan kommenttien mukaan vajaan parin kuukauden yksinvaelluksen jälkeinen kankkunen vaivaa vielä nytkin, lähes puolivuotta myöhemmin...

  Jos vertaistuki kiinnostaa, niin laita vaikka sähköpostilla ehdotus laavusta ja päivästä: lauantai vai sunnuntai? PS. Oletko koskaan käynyt Repovuoren luontopolulla, millaisella paikalla laavu mahtaa olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolen vuoden kankkunen vaikuttaa jo ikikrapulalta. Se on varmasti tullut jäädäkseen.

   Repovuorella en ole käynyt, kun olen siinä käsityksessä että laavu on jossain kentän ja kiekkokaukalon laidalla ja auton voi ajaa viereen (?), joka ei itseä niin kiinnosta. Mutta en siis ole käynyt.

   Poista
 2. Tosi kiva blogi sulla, eilen löysin ja olen jo melkein kaikki postaukset saanut luettua :) Taidan käydä jatkossakin vilkuilemassa. Olin itse tällä viikolla miehen ja lasten (1 ja 5v) kanssa kahden yön kanoottireissulla ja kotiinpaluu jo sieltäkin oli ihan kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanoottireissu tuolla kokoonpanolla kuulostaa mielenkiintoiselta. Ilmeisen hyvin meni jos kotiinpaluu oli kamalaa? :)

   Poista
  2. Joo, hyvin meni tosiaan. Etukäteen mietin josko 1v pysyy kanootissa, kun on kova kiipeilemään, mutta ei tarvinnut kertaakaan onkia vedestä ylös :) Kanootissa tavarat ja lapset menee paljon kevyemmin kuin repussa, siksi sen valitsimme.

   Poista
  3. Varmasti menee. Muistan joskus kantaneeni alle vuosikasta JA tavaroita Valtavaaralle, ja oli siinä hommaa. Myös 3v on aika painava kannettava eikä tavaroista ihan kamalasti voi tinkiä. Myös ahkiossa kaikki liikkuu mukavammin kuin rinkassa, siis jos tykkää talviretkeilystä.

   Poista
 3. Tuoko se onkin se, mikä erottaa todelliset vaeltajat epätodellisista... Minusta on aina ollut niin ihanaa tulla kotiin. Matka kuin matka, niin matkan jälkeen ensimmäinen yö omassa sängyssä korvaa kaikki matkan vaivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkeilijöiden jako oikeisiin ja ei-oikeisiin on ihan turhaa :) Musta on usein ollut mukava palata kotiin ja omaan sänkyyn, mutta jotenkin viime vuosina se on kääntynyt niin, että olisi mukavampaa vaan jäädä retkelle. Osansa tekee paremmat varusteet ja muutenkin mukavoitunut kulku.

   Poista
 4. Krapula eli ei, niin koitappas ryhdistäytyä ja laitella ne kuvat näytille (muut velvollisuudet joutaa toki odottelemaankin). Kun ei se tämä yhteiskunta silleen pyöri että käydään vaelluksella mutta ei sitten tehdä kuitenkaan heti blogipäivitystä reissusta. Ja jos ne kuvat vaikka toimis loiventavan tavoin ja se olokin siitä vähän helpottais? :P T: Armottomasta Lappikaipuusta kärsivä, jolla on vielä muutama viikko kärvisteltävänä ennen ku pääsee.

  VastaaPoista

by mlekoshi