Rinkka naamioituu

12.6.2014

Terveisiä Muotkalta!

Nähtiin siellä kaksi ihmistä ja yksi teltta, sekä yhdellä lammella jonkinlainen 15 teltan junnukylä. Kierrettiin se vähän kauempaa.

Reppuni päällä oli tuollainen ihanan vihreä Haltin sadeläppä, koska joku valopää tilasi oikean sadesuojan vähän liian myöhään. Siellä se odottaa kotikylän postissa, prkle.
Mitä tästä opimme? Ei sitten yhtikäs mitään, kun ei tullut edes kolmea pisaraa vettä koko reissussa!

8 kommenttia :

 1. .. eikö tuokin ihan hyvä. Millainen se "oikea" sitten. Mulla on Haltin rosna ja tunneli, joista pidän. Muuten loistavat Halti-retkihousut ovat paskaa kangasta, mutta paikkautan ne aina ompelijalla. Isompaan retkeilyyn käytän Savotta-putkirinkkaa.
  Sade tulee ihan varmasti, jos siihen ei varaudu mitenkään. Tarvitsimme viittojamme kerran, mutta sade oli lämmintä. Mies naureskeli villapaitaa ja sitten yöllä puki sen kiitollisena ylleen, kun tuli vilpoinen nukkua Haglöfsissä.
  Nautin muiden retkeilijöiden tapaamisesta, jopa kokonaisista rippileireistä - outoa vai mitä? :D
  (Kyllä Muotkan reissusta saat enempikin kirjoittaa?) Terv. EilaS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä nyt muistanut tuollaista Haltin sadesuojaa olevankaan :D Se "oikea" on ryxin oma, jonka ajattelin sopivan ryxin rinkkoihin jotenkin extrahyvin -tai siis tilattiin sadesuoja koska mulla ei sellaista mukamas ollut. Voi olla että ne on samanlaisia säkkejä kaikki. Vihreästä en tykkää.

   Musta on mukavaa nähdä muita retkeilijöitä silloin, kun kävelen yksin. Jos on omasta takaa seuraa, helpommin kierretään kaikki ruuhkaiset reitit ja paikat.

   Muotkasta tulee juttua kyllä :)

   Poista
 2. Heh! Arvasin, että vika on värissä.

  Mutta säkkejä ne on kaikki. ;) Parasta on ilman sadesuojaa. Ainakaan omalla kohdallani ei ole enää sadesuojiin paluuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öhm, millä sä sitten pidät veden ulkona rinkasta? Tuo ryxi ei ainakaan pelkällä päälliskankaalla niin tee, ja mua nyppii jos kaikki kuivapussit ja keittimet on ihan vellissä. Toki vaatteet ja untuvat on pakattu vesitiiviiksi, mutta ärsyttää kaivaa niitä läpimärästä rinkasta.

   Poista
 3. Nykyisen HMG:n rinkan kangas ei juuri ime vettä ja sitä päätyy rinkan sisällekin hyyyvin vähän. Selkäpuolen saumoja ei ole teipattu, joten niiden kautta kulkeutuu kovassa sateessa vähän vettä. Edeltäneissä rinkoissa vettä päätyi sisälle enemmänkin, mutta siksi kamat on pakattu kuivapusseihin. Toisaalta, vaellan myös märissä kengissä ja sukissa jos sattuu sadesää, joten ehkä minua ei kannata kaikessa uskoa.

  VastaaPoista
 4. No kappas, meidän kahden hengen kokoonpano vaelteli Muotkalla 7.-13.6. Nähtiin myös yksi teltta ja kaksi vaeltajaa, tosin ne vaeltajat vasta vikana päivänä ihan Muotkan Ruoktun lähellä. Tulitte ilmeisesti maastosta pois juuri oikeaan aikaan, koska loppureissusta saatiin niskaan pari vuorokauden mittaista sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole nyt tosissasi :D

   Tultiin juuri ennen sateita pois. Ihan täydellisesti ajoitettu reissu. :)

   Poista

by mlekoshi