Goretex pesuohjeet

1.6.2014

Kaapit on täynnä kuraisia ja koirankarvaisia gorevaatteita, jotka olisi hyvä pestä ennen lähtöä - kuulemma. Niinpä käytiin hakemassa gorepesuainetta, joka paikallisessa kaupassa tarkoittaa Nikwax tech wash -pesuainetta.

Pesuohjeet ovat pääosin selkeät. Google kertoo myös auliisti että meillä on pehmeä vesi, joten annostusohjeita on helppo seurata. Purkin viimeisimmät rivit aiheuttavat kuitenkin hieman päänraavintaa.*Jos vedenkeittimesi tukkeutuu, käytät kovaa vettä. Hmm ahaa?

Tämä jäi vähän vaivaamaan, joten piti etsiä samat ohjeet englanniksi googlella. Se kuuluu näin: If your kettle furs up you have hard water. Siis jos kattilasi karvoittuu.. Anteeksi mutta miten tämä liittyy mihinkään?

7 kommenttia :

 1. Heh, naureskelin samalle riville itsekin, mutta päättelin että tuo furring on sitä kun kovassa vedessä siis runsaammin uiskentelevat metalli-ionit kiteytyvät keittimien ja kattiloiden pintaan. Siis jos kattilat jne. "kalkkeutuu" niin silloin alueella on kovaa vettä joka vaatii enemmän pesuainettakin.

  Mun koneessani muuten jo reilu puolikin desiä Techwashia vaahtoaa ihan poskettomasti. Toimivaa tavaraa, silleen että värit kirkastuu ja vedenhylkivyyskin piristyy. UK - Amazonista sitä muuten saa jopa viiden litran tonkissa joissa hinta on murto-osa noihin retkikauppojen parin desin puteleihin nähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiden litran?? Mä oon varmaan poskettoman laiska vaellusvarusteiden pyykkääjä, ja täytyy tunnustaa etten tälläkään kerralla osallistunut pesuun yhtään millään tavalla. :D

   Poista
 2. No heh, hyvä kääntäjä asialla... Minua ärsyttää pestä gore-vaatteita koneen pikapesulla, niinkuin suositellaan, kun niihin jää ärsyttävä pesuainekerros. Vaikka siis käytän minimaalisen vähän nestemäistä pesuainetta.

  Kerro jos tuo aine toimii paremmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näihin kyllä jäänyt mitään kerrosta, ei kyllä ollut pikapesukaan..

   Poista
 3. Miksi kukaan ei mainitse tuosta kamalaakin kamalammasta otsikosta? :D

  VastaaPoista
 4. Hahaa, miten mainio lisäys _pyykin_pesuainepullossa - siis mähän tulkitsin tuon tietysti piruuttani niin, että pesuainetta käytetään vedenkeittimessä. ;D Lukeeko Nikwax -pullossa muuten vielä, että pitää käyttää edestätäytettävää pesukonetta? En jaksa mennä katsomaan kaapista pullon tekstejä, mutta ainakin jossain vaiheessa siinä oli maininta pesukoneen mallista - miksi...ei harmainta aavistusta.

  Nonnalle kommentoin: miksi käytät pikaohjelmaa? Useimpien gore-vaatteiden pesuohjeessa on 30 tai 40 asteen hienopesu, mutta ei mikään estä pesemästä ihan normaalipituisella ohjelmalla. Itse olen joskus jopa pessyt goret perusohjelmalla, mutta jättänyt linkouksen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni piru minussa kysyy, miten gorevaatteet pestään vedenkeittimessä tai onko gorepesuaine mahdollisesti hyvä myös vedenkeittimen pesuun ? :P

   Pesukoneen mallista ei kyllä ollut mainintaa. Menettääköhän Nikwax pesutehonsa jos vaatteet lastaa väärästä suunnasta?

   Poista

by mlekoshi