Myslipatukka 2,5

30.5.2014

Tein Abiskon reissulle todella hyviä myslipatukoita. Kirjoitin ohjeen silloin paperin kulmaan, ja arkistoin sen huolella johonkin. Mulla on tapana kirjoitella kaikkia juttuja epämääräisiin lappuihin, käytettyihin kirjekuoriin ja vihkoihin, ja sitten ihmetellä missä just SE paperi onkaan. Ukko on helisemässä kaikkien epämäärästen lippulappusten kanssa, kun ei uskalla heittää mitään roskiinkaan. Siinä on kuitenkin jotain huipputärkeää. Myslipatukkalappu oli mun vaeltaessa omituisesti kadonnut, ja sen jälkeiset patukat ovat aina epäonnistuneet pahasti. Millon tulee kivikovaa tai murenevaa, milloin ällöttävää mössöpatukkaa. Google ei todellakaan ole nyt ollut kaveri.

Nämä onnistuivat ensipaistolla:

2,5 dl kaurahiutale
2,5 dl neljän viljan hiutale
2,5 dl pähkinöitä
2,5 dl kuivattua omenaa
2,5 tl vaniljasokeria
2,5 tl kanelia
1 dl siirappia
2 rkl hunajaa

Eli 5dl mitä tahansa hiutaleita, 5dl mitä tahansa paloja, mausteet ja siirappihunaja. Tykkään resepteistä joihin voi laittaa kaikki jämät ja sitä mitä sattuu kaapissa olemaan.

Sekoitetaan kaikki aineet kunnolla koko kouralla rutistellen, painetaan tiukaksi (!) levyksi leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 C, noin 15min.



Ja aina voi nokittaa näillä.

8 kommenttia :

  1. Pitänee kokeilla ohjeen mukaisena. Joskus aikoinaan tehtiin sellaisia missä oli vaikka mitä marjoja ja hedelmiä mukana. Reissussa se olikin enää yksi iso klöntti minigripissä.

    Paistoitko levynä ja sitten vasta viipaleiksi vai viipaleet erillään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin levynä ja leikkasin vasta jäähtyneenä. Mun paistoaika olisi ehkä voinut olla vähän pidempi.. Noh, katsotaan minkälainen möykky näistä tulee. Maku on kuitenkin hyvä. Ei näitä omatekemiä samalla tavalla voi möyhentää kuin kaupan patukoita, ellei tee sellaisia millä voi pelata pingistä. :)

      Poista
  2. Oletko laskenut kilohintaa patukkasatsille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, ja nyt joku porsas on jo mussuttanut osan patukoista. Hinta ei kyllä päätä huimaa. Eniten laskua tulee pähkinöistä, ja muut raaka-aineet ovat lähestulkoon ilmaisia..

      Poista
    2. Saksalaiskaupan 30 gramman energiapatukan kilohinnaksi tulee 63 euroa. Pitää varmaan lähteä kaurahiutale- ja pähkinäostoksille.

      Poista
    3. Jos heitän kaikki hinnat yläkanttiin ja hatusta, saan 14e/kg. Tuosta satsista tulee noin 500g valmiita patukoita. Tietysti kuivasin omenat itse ja käytin uunia, enkä jaksanut ottaa sähköä huomioon hinnassa. Aika edulliseksihan nuo tulevat, ja ainakin tietää mitä niissä on.

      Poista
  3. Aivan ihana blogi sulla! Löysin vasta tämän ja innostuin, kun niin vähän on olemassa hyviä eräblogeja. :) Hyvälle vaikuttaa toi ohje, täytyy kokeilla.

    Jos kiinnostaa, niin itsellänikin on jonkinsortin eräblogi (anteeksi tällainen mainostus... :P)
    http://ellu-kana.blogspot.fi/

    Saa toki vinkata, jos itsekin tiedät lissää näitä eräblogeja Ihanaa kevättä sinulle, jään seuraamaan blogiasi innolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tulla kurkkaamaan :) Tuohon omaan listaan oon koittanut keräillä eräblogeja, ja ulkoilublogit -sivustolta löytyy lisää. Täytyisi taas päivitellä listoja..

      Hyvää kevättä ja hyviä reissuja myös sinulle ! :)

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |