Kyy pihalla

2.5.2014

Kuumat kevätpäivät näyttävät olevan käärmeiden aikaa. Vaikka lierot saavatkin elää metsässä aivan rauhassa, samaan pihaan ihmisten ja koirien kanssa ei näillä sahanahoilla ole mitään asiaa. Omassa pihassa käärmyläisiä ei ole näkynyt, mutta mökillä ja sukulaisilla kylläkin. Myös Repovedellä on eräs paikka, jossa kävellessä on jokaisella kerralla saanut väistellä polun poikki luikertelevia pitkiä tummia matoja.

Osa ihmisistä suhtautuu kyyhyn suurella hysterialla. Muhun moinen käärmepelko ei ole iskostunut, vaan pidän käärmeitä ihan mukavina otuksina Suomen luonnossa. Nahkakin on omalla tavallaan kovin kaunis.


Nätti sahalaita.

Portin sisäpuolelle kyy ei ole tervetullut.

Sellainen kyy, joka osaa pysyä poissa talojen pihoilta, on oikein hyvä kyy. Pihalla voi käydä köpelösti.

5 kommenttia :

 1. Repovesi taitaakin olla käärmeille mieluinen paikka, ehkä kallioisen maaston vuoksi. Olen käynyt siellä vain kerran, mutta missään muualla en ole nähnyt niin montaa (ja isoa) kyytä.

  Itsekään en varsinaisesti pelkää/inhoa käärmeitä, mutta olen joskus miettinyt, että tykkäävätköhän ne luikerrella nukkuvan ihmisen viereen... Suljettu teltta on tässä mielessä aika turvallinen, mutta miten lie avoimempien majoitteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eei ne nukkuvien viereen tule. Itse en ole ainakaan huomannut että mikään olisi pyrkinyt mun viereen kun nukun. Ei muurahaiset, hämähäkit eikä varmasti kyytkään. ;)

   Poista
 2. Minunkin mielestäni kyyt ovat kauniita ja saavat hyvin olla, mutta eivät meidän pihassa! Pari vuotta sitten yksi kaveri lämmitteli hiekkalaatikon laidalla, ja naapurin rouva (jolla pieni koira ja pieni lapsi) päätti sen lopettaa. En vastustellut...
  ps. Nukkuvien viereen ei kaivata myöskään hiiriä sun muita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkalaatikon reuna on kyllä ehdottomasti kyyvapaata aluetta!

   Eikös hiiret ole ihan symppiksiä? Tiedän naisen, jolla on aivan hillitön sammakkopelko. Se saa aivan överikohtauksen nähdessään sammakon. Itte ilmoitan aina miehelle kaikista poistettavista hämähäkeistä, ja jos mies ei ole paikalla, murhaan kaikki edes hämähäkin kaltaiset erittäin perusteellisesti. Yäk.

   Poista
 3. Järkyttävää epäinhimillisyyttä tappaa luonnon eläin noin julmasti. :(

  VastaaPoista

by mlekoshi