Juoksua Repovedellä

26.5.2014

Käytiin viikonloppuna Repovedellä. Retkeilykäytössä alue on mun silmissä jo melkoisen koluttu, sillä se on toiminut ikään kuin takapihana joitain vuosia sitten. Nähtävyydet ovat hienoja, ja polut ja laavut pääosin oikein hyvässä kunnossa. Repovesi on hieno paikka, mutta mulle todella tuttu. Nykyään Repovesi on meille enemmänkin paikka pitkille polkujuoksulenkeille.

Muistan joskus vuosia sitten olleeni retkeilemässä ja odottelemassa riippusillan luona omaa ylitysvuoroani, kun paikalle pörhelsi kaksi hikistä juoksijaa. Muista välittämättä nämä älypäät tunkivat ensimmäiseen mahdolliseen väliin riippusillalle. Aika tympeä maku jäi juoksijoista silloin. Toivottavasti mulla ei ole koskaan niin kiire, etten ehtisi havainnoimaan muita puiston käyttäjiä. Silloin nuo paahtajat tympäisivät pahasti. Puistoon varmasti mahtuvat kaikki ulkoilijat, kunhan huomioivat vähän toisiaan.

Ruuhka-aikaan yritetään välttää riippusillan aluetta ja muitakin hyvin kansoitettuja paikkoja. Tällä kerralla lähtöpisteeksi valikoitui Orilammen maja, josta saisi muutamankin vaihtoehtoisen lenkin riippuen juoksufiiliksestä ja kaatosateen määrästä. Kotona katseltiin että vettä on luvassa, mutta onhan sitä nyt ollut ennenkin luvassa eikä mitään sateita ole välttämätttä näkynyt. Matkalla kaatosateessa ajaessa meinasi hymy hyytyä, varsinkin kun mukaan tuli vain ne pienimmät juoksusortsit. Lämpötila ilman vesisadetta oli kuitenkin hautova +25. Vielä parkkipaikalla satoi hieman, mutta lähes koko lenkki saatiin hölkkäillä sateettomassa kelissä. Koivet ja varpaat kyllä puskissa kastuivat ja kengistä kuului juostessa iloinen litsläts. Lenkin alussa Murjanvuorella oli hyvinkin synkkää ja painostavaa.


Paluumatkalla näkymät olivat mukavan aurinkoisia, ja toki olo samalla aavistuksen hikisempi. Otettiin mukaan hieman syötävää, sillä toistaiseksi syömisen testaaminen juoksulenkeillä on jäänyt vähäiseksi. Pidemmillä juoksuilla jotain on kuitenkin hyvä syödä. Nyt muutaman juoksulenkin ja Ilvesjuoksun jälkeen lenkkeily tuntuu taas aavistuksen mukavammalta. Kuulemani huhun mukaan ennen puoli- ja täysmaratoneja on hyvä treenata ainakin 2-3 kuukautta, ei esimerkiksi 2-3 lenkkiä kuten mulla on ollut tapana. Tämäkin juoksulenkki on osa isompaa treenikokonaisuutta, jonka noudattaminen ja onnistuminen on täysin epävarmaa. Juostaan nyt kuitenkin, jos siitä vaikka olisi jotain hyötyä. Tykkään suosia maastolenkkejä, sillä kaupungin asvalttitiet ovat aika tympeitä. Luonnossa on paljon enemmän vaihtelevuutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Bongauslistalle tuli iso etana, metsätähtiä, kieloja, muita kukkia, sööttejä pieniä metsäpuroja, kallioisia maisemia, suolampia, jylhää vanhaa metsää, korkeuseroja sekä taustameluna sirputusta ja kukkuu -lintu. Yhtään ihmistä ei nähty eikä kuultu. Särkilammella vieraskirjaa vartioi järjettömän ruma hämähäkki, joten jätettiin kirjaukset tekemättä. 


Vaikka Repovesi on juoksulenkille vähän kaukana, tulee siellä aina mahdottoman hyvä mieli!

4 kommenttia :

 1. Oletko sattumoisin koskaan kokeillut juoksuvaellusta? Siis kamat (ml. teltta, makuupussi, ...) reppuun ja menoksi. Sellainen kuulostaa kiehtovalta, mutta omaan mukavuusalueeseen joutuisi toki ottamaan hiukan etäisyyttä, mistä syystä homma on itselläni jäänyt haaveilun asteelle. Hellejakson aikana voisi kuitenkin selvitä kevyillä kantamuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tähän tyyliin
   Kebnekaise summer picnic ?

   Sitten on vielä nämä:
   Juoksuvaellukset

   Mulla ei riitä kunto ja on vielä järki tallella. :D Lisäksi oon vähän epäileväinen minimikamoilla liikkumisen suhteen, ja toisaalta ehkä haluan pitää retkeilyn retkeilynä ja lenkkeilyn lenkkeilynä. En tiedä. Toisaalta taas juoksen jo kansallispuistoissa (ilman kantamuksia), koska maisemat on vaan hienot ja se on mukavaa.

   Kannattaa muuten kurkata nuo sivut, siellä on monta hyvää epäterveellistä tarinaa!

   Poista
  2. Joo, tavallaan! Noita Pekka Variksen sivuja luettuani oma mielenkiintoni asiaa kohtaan aikoinaan heräsikin. Mutta selväähän se on, että useamman päivän juoksulenkki hiukan alimittaisten varusteiden kanssa edellyttäisi uudenlaista ajattelua. En ehkä itse lähtisi ensimmäisenä Kebnekaiselle, mutta esimerkiksi Guivin reitti (Kevolla) voisi olla hyvinkin juostava.

   Poista
  3. Mä voisin kyllä juosta. Yöpymisestä ja kamojen kantamisesta en ole ihan varma. Toisaalta mun kamat on aika kevyitä muutenkin..

   Poista

by mlekoshi