Ilvesjuoksu, 7km pummi ja muuta mukavaa

17.5.2014

Voihan Ilvesjuoksu minkä teit. Ilmoittauduin hommaan mukaan innolla, koska kyllähän tapahtuma nimeltä Ilvesjuoksu täytyy käydä kokemassa. Järjestetään ensimmäistä kertaa -ei haittaa, matka vähän epäselvä -ei haittaa, ilmoittautuminen vähän kummallinen -ei haittaa.

Niinpä meitä oli ilmoittautunut kaksi Marikaa juoksemaan puolimaratonia ilvesreitille. Tietääkseni ukolla ei ole drag queen -taipumuksia, joten muutettiin nimi ennen starttia. Etukäteen informoitiin että karttaa ei tarvita, koska reitti on merkitty tolpin ja nauhoin. Suurin osa reitistä olikin oikein mukavasti merkitty, mutta ratamestarille tiedoksi, että ei tarvita kuin yksi pummi, niin johan tökkää. Eräässäkin kohdassa sitten mentiin jonon mukana, ilvesreittien tolppien mukaan mukavasti rullaillen eteenpäin, kunnes vastaan tuli porukkaa kertoen että suunta on väärä. Täh? Vähän epäuskoisina tallattiin vielä hetki eteenpäin, kunnes tuli joku muukin joka kertoi suunnan olevan väärä. Okei, nythän tästä tulee mielenkiintoista.

Lopputuloksena oli häröpallo, jossa kymmenkunta juoksijaa miettii missä ollaan, minne mennään. Kenelläkään ei ole karttaa, koska sitä ei kuulemma tarvita. Lähdettiin takaisin, osa jäi siihen, osa kuulemma lähti jonnekin muualle. Toinen ura löytyi, ja samalla juostessa ihmeteltiin onkohan suunta tällä kertaa oikea, sillä nauhoja ei näy missään. Myöhemmin hölkötellessä jututettiin kanssajuoksijaa, joka kertoi tehneensä ylimääräisen SEITSEMÄN KILOMETRIN lenkin. Kokonaisen maratonin alkumatkaan osunut +7km aiheutti kuulemma vähän motivaatio-ongelmia.

Juoksu jatkui, ja kiltisti seurailtiin tolppia, ohiteltiin porukkaa, ja koukattiin erään aika huomaamattoman viitan kohdalta tieltä polulle. Kun tultiin jollekin tielle, huomattiin että edessä menee pari tutun näköistä selkää. Hetkinen, eikös me nuo hetki sitten ohitettu? Edessä siis juoksi ainakin kolme juoksijaa, jotka eivät olleet havainneet reitin siirtymistä metsään, ja juoksivat oikoreittiä tietä pitkin. Onneksi reitti ylipäätään jatkui samalla tiellä! Koko puolikkaan aikana ohitettiin eräskin kanssajuoksija kolme kertaa, eikä tämä juoksija kertaakaan ohittanut normaalisti polulla meitä. Häneltä harharetket jäivät varmaankin väliin, ja vastaavasti oikaisi todennäköisesti huomaamattaan tuossa jälkimmäisessä kohdassa.

Kaikkien näiden ylimääräisten juoksujen ja oikopolkujen jälkeen en tee hittoakaan sillä tiedolla, mihin kohtaan sijoitun tuloslistassa ja paljonko meni aikaa. Keksin kyllä muitakin tekosyitä miksei tossu tänään totellut, mutta mennään nyt näillä. Gepsissä oli reissun jälkeen 23 kilometriä, ja mehupisteellä mainittiin että ehkä puolet ovat kertoneet juosseensa harhaan. Ou mai, toivottavasti tämä on vaan mutu.


Tulipahan kuitenkin nähtyä korvasieni ja ensi vuonna sitten tiedetään mistä reitti oikeasti menee.

6 kommenttia :

 1. Erittäin mielenkiintoisen kuuloinen puolimaraton.. Mutta pääasia että tuli juostua, eikö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli nyt tällä kertaa tätä ja ensi vuonna uudestaan :D

   Poista
 2. Käy ihan sääliksi järjestäjiä! Miten voi töpätä noin raskaasti?
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo ei kai tämä niin vakavaa ole.. :) Ilmeisesti olivat ensi kertaa asialla. Polkujuoksutapahtumissa henki on yleensä hyvä, eikä kaikki ole niin tiukkapipoista. Pyysivät jälkikäteen palautetta reittimerkinnöistä ja saivat sitä, joten ensi vuodelle on ilmeisesti lisämerkintöjä luvassa. Toivottavasti on yhtä hyvä kelikin!

   Poista
  2. Niinhän se on, että tekevälle sattuu. Jos kaikki ottaisivat tällaiset harmistukset yhtä leppoisasti kuin sinä, niin varmasti tapahtumien järjestäminen olisi tuplasti hauskempaa! Vai ovatko polkujuoksijat niin rauhallista sakkia, että kukaan ei kiehunut yli?

   Poista
  3. Kyllä mä jupisen ja irvistelen, ja sitten se menee ohi :)

   Poista

by mlekoshi