Entten tentten

7.5.2014

Hirmuisen useasti törmää siihen, että vaellusten suunnittelu pitäisi aloittaa reilusti ennen lähtöä. Se on ihan höpönpöpöä. Mun mielestä samalla viikolla voi vielä ihan hyvin päättää minne menee, joten seuraavan reissun kanssa ei vielä tee tiukkaakaan. Suunnittelua ei ehkä ole aloitettu ollenkaan. Selvää on, että jonnekin lähdetään. Ensimmäisen tämän vuoden oikean vaelluksen (JEEE!) osalta kaikki muu on vielä ihan levällään, kuten esimerkiksi seura, kohde ja matkan kesto. Lähtöpäivä on ehkä tiedossa, paluupäivä ei. Olemme erittäin vahvoilla pohjilla tässä, kuulkaas.

Eteläisimmän Suomen kohteet jää ihan suosiolla pois, sillä nyt mennään Lappiin! Tai Lapin kaltaiseen. Tai jonnekin tunturiin. No, kauas.
Tästä setistä voi valkata, tai tilailla ihan uusia pelimerkkejä. Valinnanvaraa on.

Hissun kissun vaapula vissun..

11 kommenttia :

 1. Onpas siinä paljon hyviä vaihtoehtoja, vaikea valinta edessä. Ja tuohan on ihan paras suunnitelma jos lähtöpäivä on tiedossa mutta paluupäivä ei! Ei kai sitä sen enempää kannata suunnitellakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaa ruokia kuivata, kohta olisi hyvä tietää monelleko pöperöä pitää riittää.. :D

   Poista
 2. Minäkin olen välillä ihmetellyt, miten reissun suunnitteluun ja valmisteluun voi kulua kuukausia tai vuosi? Mitä silloin oikein tehdään?
  Viimekertainen pohjoisenreissuni alkoi riekaleisen kartan kokoon liimailulla. Höh, minulla on kaikki nuo ja pari muuta. Funtsailen täällä Urho Kekkosen kansallispuistoa.
  EilaS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mäkin olen miettinyt. Jos nyt ei ihan naparetkelle ole lähdössä, ei suunnitteluun voi kulua kuukausia. Ainakin toiminta on silloin käsittämättömän tehotonta. Mun mielestä haarukoidaan kohde, katsotaan kartasta jonku viitteellinen reitti ja varasuunnitelma, kuivataan ruuat, ja sitten vaan mennään. Ruokien suunnitteluun ja kuivaukseen mulla yleensä menee eniten aikaa. Reittiä voi sitten muokata olosuhteiden ja huvituksen mukaan, ja niin meillä käykin lähes aina.

   Viimeksi mä taisin jännätä ehtiikö mun kartta tulla postitse ollenkaan..

   Poista
 3. Eih, muutun vihreäksi kateudesta.. Toivottavasti teillä on mahtava reissu tulossa! (Ja kirjoitat siitä jättäpostauksen ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättepostaus tulossa. Todennäköisesti puolet reissusta menee taas jotenkin mönkään, ja kaikilla muilla on kivaa.. :D

   Poista
 4. Oikein! Sama meininki täällä, kuukauden päästä pitäisi olla tunturissa/metsässä/jossain kivassa paikassa, mutta ainoastaan seura on tiedossa. Viime hetken suunnitteluhan on parasta, koska se mahdollistaa ovelia peliliikkeitä, voi vaikka yrittää valkata kohteen olosuhteiden mukaan. Nimim. "kädessä pysyvät arvet viime alkukesän mäkärävaellukselta". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainahan voi mennä sinne missä paistaa.. :D

   Poista
 5. Mutta kun..! Se suunnittelu on niin kivaa! On ihana valkata varusteita yksi päivä ja muuttaa sitten seuraavana päivänä settiä. Ja piirtää sormella viivaa karttaan ilta toisensa perään ja nähdä unta tulevasta reissusta.. Ja siitä ruokasuunnittelusta en edes aloita, alkais vaan hävettää oma paatos.

  Mutta jotenkin ymmärrän nämä "kuhan nyt vaan mennään" reissutkin. Kiva jos on vähän molempia. :) Joku iso reissu jota haudutella huolella ja sitten selllaisia pienempiä jotka valmistelee vaan rutiinilla eikä revi siitä osuudesta hirveitä kiksejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokasuunnittelu on se missä menee aikaa. Mulla oli joskus ihan pätevä lista viikon ruuista, mutta aina ei jaksa syödä samaa listaa läpi.

   Varusteita mullakin on tapana pienimuotoisesti välpätä. Lopputulos on aina kuitenkin se, että mukaan lähtee sama setti kuin aiemminkin.. :D

   Poista

by mlekoshi