Uusintalistalla tänään

23.4.2014

Kesän vaellusreissujen suunnittelu on jo kovasti käynnissä. Selvää on, että pari pidempää reissua tullaan taas kaikkien pienempien reissujen ohella tekemään, mutta kohteet on vielä aivan auki. Listalla on myös perinteinen tämän pesueen tyttöjen kesävaellus. Harrastetarvikkeet ovat kuluvaa sorttia, ja pientä päivitystä pitää jatkuvasti tehdä. Osa kamoista on ollut käytössä iät ja ajat, siis nykymittapuulla ainakin viimeiset viisi vuotta. Ehkä kymmenen. Osa varusteista pelittää iästä huolimatta vallan mainiosti, mutta aina en ole tehnyt yhtä hyviä ja kestäviä valintoja. Tänäkin vuonna jotain uusimista -ja karsimistakin- täytyy tehdä. Kevään kauppalista näyttää tältä:

 • Goretakki (vanha vaikuttaa jo epäluotettavalta)
 • Täydelliselle ryxin rinkalle sadesuoja (ei ole)
 • Villainen juoksupaita (vanha on liian piukea -> osta uusi)
 • Fillari (olisi kiva pyöräillä)
 • Polkujuoksukengät (yhdet maastolenkkarit on, ei kiitos kilometriäkään niillä enää)
 • Lapselle laadukas ja sopiva makuupussi (sepäs onkin vaikea...!)
 • Optio: Teltta neljälle

Kuten olen varmaan jo kyllästymiseen asti jauhanut, ostaisin kamani mieluusti kaupasta, Suomesta, läheltä. Valikoima ei kuitenkaan ihan vastaa toiveitani, joten pitää joko ajella järkeville kauppa-apajille tai tilata netistä. Tässä viime aikoina on vastaan tullut varsin hemaisevia kokemuksia ostamisesta Suomesta, joten nyt käyn kamppailua itseni kanssa siitä, ostanko Suomesta vai ihan jostain muualta.

Kamppailu jatkuu.

**

(Viihii, lintu lensi juuri takapihan pönttöön oujee! Kohta kuuluu tsirpu-tsirpu-tsirp-tsirp!)


8 kommenttia :

 1. Mulla olisi myös hyvä ja kestävä goretakki etsinnässä, voi kun löytyisi joku laadukas joka ei kukkaroa veroittaisi kauheasti. Tietysti hyvästä täytyy aina maksaa jotta se kestää pitkään mutta mieluummin sitä vähemmällä pääsisi. :) Tsemppiä ostosten tekoon, tykkään itsekin ostaa lähikaupoista mutta ainahan niissä ei ole valinnanavaraa kauheasti - ainakaan Kuopiossa ollessani. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki mäkin maksaisin siitä niin vähän kuin mahdollista :) Ehkä kuitenkin hyvästä takista maksaisin vähän (vähän) enemmän, mutta kun ei sitä laadukasta ja muutenkin sopivaa onnistu löytämään mitenkään. Pelkkä iso hintalappu ei ole laadun tae. Täällä on valikoimissa jotain höpömerkkejä ja haglöfsiä. Kaipaisin vähän enemmän valinnanvaraa..

   Poista
 2. Pyörälle iso peukku, tänään kävin vetämässä ensimmäisen kunnon parin tunnin lenkin ja teki kyllä hyvää! Tosin pukeutumisessa on vielä hieman harjoittelua, ylämäissä oli kuuma, ja alamäissä oli kylmä... :) Jos et nettikauppoja kaihda, kurkkaappa Sport Pursuit - en ole ihan 100% lähettävätkö Suomeen, mutta heillä on aina päivittäin tai viikottain tietyt merkit ja tuotteet hyvissä alennuksissa, itse olen tehnyt sieltä ihan hyviä merkkilöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin parin tunnin juoksulenkillä, ja oon varma että pyöräily olisi kivempaa. :D

   Kiitti vinkistä, täytyy katsastaa.

   Poista
 3. Mie voi lietsoa pyöränhankintainnostusta heti kun flunssa höllää ja pääsen liikkeelle 8)

  VastaaPoista
 4. Teltta pitäisikin hankkia.. 3-4 hengelle, kevyt ja ei kamalan kallis. Vaikuttaa epätoivoiselle yhtälölle. Millaista telttaa olet ajatellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nytpä pistit pahan! Meillä ei ole telttaa neljälle, koska en ole löytänyt yhtään sellaista, joka täyttäisi kaikki toiveet. Pitäisi olla kevyt, sateenkestävä ja kohtuuhintainen. Jos haluaa neljän hengen teltan joka on kevyt ja kestää varmasti sadetta, voi maksaa itsensä kipeäksi hillebergistä. Jos jaksaa kantaa vähän painavamman, valikoimaa on reilusti.

   Joskus sain vinkin GoLiten shangri-la:sta. Se ei todellakaan ole sellainen mitä olin hakemassa, mutta ihan piruuttani voisin kokeilla.. :)

   Jos löydät jotain neljälle sopivaa, kevyttä ja kohtuuhintaista, kerro minullekin.

   Poista

by mlekoshi