Tyhmä käynti tyhmälaavulla

28.4.2014

Lauantain retkipäiväksi improvisoitiin vaihteeksi reissu uudelle laavulle. Yleensä nopeilla päätöksillä mennään tylsästi vain vanhoille, jo tiedossa oleville paikoille. Voimassa oleva metsäpalovaroitus otti päähän jo lähtiessä. Vaikka päivät ovatkin varsin lämpimiä ja kesäisiä, on iltaisin ja aamuisin viileää ja nuotio olisi tuonut vähän lämpöä. Vaihtoehtoisesti se olisi antanut valoa lamputtomille retkeilijöille. Ei siis nuotiota. Tylsän lisäksi myös säkkipimeää.

Pöljälampi.


Puut tampiosti edessä.

Nuotioton aamupala.

Eipä ole hetkeen ottanut yhtä paljon päähän laavulla kuin tällä kerralla. Kaikki oli ihan väärin, huonosti ja kurjaa. Illalla oli pimeää ja sukka hikinen. Lampikin oli jotenkin vinossa, parkkipaikka tympeästi laavun takana, ohi ajavat autot väärän merkkisiä, puut väärän värisiä tai vähintään väärässä paikassa. Linnutkin lauloivat ihan nuotin vierestä ja aivan typerää biisiä. Pyllylle tuli kylmä ja jatkuvasti kutitti nenää. Hiekka oli karkeeta ja juurakot juurakkoisia. Vain jättihämähäkki puuttui. Ilman sitäkin koko touhu oli täysin vastenmielistä. Lammen tuijottaminen syyttävästi ei auttanut -yritin kyllä toista tuntia.

Miksei aina voisi olla vaan auvoista ja ihanaa?

16 kommenttia :

 1. Aatteleppa ite. Jos nyt olisi kaikki ollut aivan ihkumuhkua ja täydellistä, olisi tästä blogipostauksestasi tullut ällöpinkkiä lässynlässyä. Kuka sellaista jaksaa lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko toisten kurjuus jotenkin mielenkiintoisempaa? :D

   Poista
  2. On toki. Itsellähän ei koskaan ole retkellä ikävää :)

   Poista
 2. Kun väliin on tylsää, niin sen jälkeen voi tulla vaan parempia retkiä.

  VastaaPoista
 3. Hullunkurista kuvailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli tyhmintä tyhmää mitä vaan voi olla.

   Poista
 4. Niin juuri. Ei pidä lähteä hyvästä kodistaan. Jo lämpimästä vuoteesta nousukin on arveluttavaa hulluttelua. Ulkonahan meitä vaanii luonto, tuo ilkeä pieni paskiainen. :D
  EilaS

  VastaaPoista
 5. Mahtava retkikuvaus! Juuri tuollaiselta retkillä usein tuntuu! Ja silti... ja juuri siksi...
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kiukku sentään laantuu ja lammetkin suoristuu.

   Poista
 6. Heh, minun edellinen laavuyöpymiseni oli juuri tuollainen ihan tyhmä reissu. Odotukset olivat korkealla, koska viime kerrasta oli aikaa, mutta sitten yöllä vain palelsi, eväät loppuivat kesken, kotiin yksin jääneet puput huolettivat ja makuualusta tuntui aivan liian kovalta.

  Tuo lampi näyttää kyllä aika kivalta. Missä se sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ei vaan ole kivaa. Kyseessä on Orrainpolku Savitaipaleella, onkilammen laavu. Tämä on jopa ihan helposti löydettävissä.. ;) Reitin toinen laavu oli ehkä enemmän mun makuun. Siinä ei ollut parkkipaikkaa takana, ja laavulle meni ihan oikea polku ihan oikean kukkulan kautta. Myöskin ajomatkalla oli pari pientä sympaattista koskea ja muuta nähtävää.

   Poista
 7. Hah, teidän tyhmä reissu sai täällä kuitenkin hymyn huulille. Ja pääsitte sentään laavulle asti, meillä on ollut sellaisiakin tyhmiä reissuja missä ei olla päästy paljon kotiovea pidemmälle... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin ei kyllä hymyilyttänyt. Mitä pitää tapahtua, ettei pääse paljon kotiovea pidemmälle? Itte yleensä lähden tyhmillä reissuilla kiukulla korpeen ja sitten kiukulla pois.. :D

   Poista

by mlekoshi