Polkujuoksun ihanuus

14.4.2014

Talven tuloa odoteltiin täällä meillä noin neljä kuukautta, eikä se sitten tullut. Talvea odotellessa meinasi kevät hurahtaa ohi ihan huomaamatta. Juoksukausi on toki jo avattu, mutta hieman takkuista tämä nyt on. Bongasin mukavan juoksutapahtuman, Ilvesjuoksun, jonka tarkoituksena on pelastaa puskittuneet retkeilyreitit takaisin käyttöön (vitsit miten loistava idea!). Matkoina maraton ja puolikas. Koska näin kevään korvilla ei todellakaan olla missään maratonkunnossa, klikkailin itseni puolikkaalle. Ehkä tästä löytyy sopivasti motivaatiota lenkkipoluille?

Polkujuoksussa on ihan oma tunnelmansa. Samalla voi katsella maisemia, hengähtää kauniilla kukkulalla tai ohimennen huomata mustikat, kantarellit ja muut. Polulla on ehkä hieman korkeuseroa sekä kivikkoa ja juurakkoa tuomaan treeniin vaihtelua. Asvaltilla lenkkeily ei todellakaan ole mun juttu. Pidemmän päälle nilkat hajoaa, polviin sattuu, penikat oireilee ja mieli tylsistyy. Olin enemmän rikki asvalttipuolikkaan jälkeen kuin kokonaisen kolin maratonin jälkeen, eikä ero todellakaan selity treenimäärällä. Juoksut juostaan siis purulla, hiekkateillä ja metsäpoluilla. Asvalttimaratonille musta ei yksinkertaisesti ole, eikä sellaiseen jossa juostaan raa'asti mahdollisimman hyvää aikaa itselle. Polkujuoksussa fiilis on ihan erilainen ja suorittaminen jää vähemmälle.

Maisemat Vaarojen maratonin varrelta.

Ainiin, en ajatellut juosta yksin. Nyt sitten naama muikeana odottelen koska mies ymmärtää, että sekin on ilmoitettu.

10 kommenttia :

 1. Voi kun hauskaa! Pitäisköhän itsekin johonki vastaavaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Lenkkeilyä luonnossa, mikäs sen parempaa :)

   Poista
 2. Hehheh, myhäilin viimeiselle lauseelle.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä nyt kaikkea jaksa etukäteen kysyä :P

   Poista
 3. Olen samaa mieltä. Polkujuoksussa on ihan toinen tuntu. Silloin kun polveni vielä oli juoksukunnossa, niin metsäpolkuja kiersin. Kova asfalttipinta ei sopinut polvilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, aivan erilainen. Pehmeämpi ja muutenkin mukavampi tuntu :)

   Poista
 4. Muka kommentoin aamutuimaan mutta eipä sitä näy. Joka tapauksessa, Ilvesjuoksu kuulostaa hyvältä! Täällä on polut ja purut edelleen enemmän hiihtokäytössä, siispä venaillaan ja varovasti kokeillaan sitä asvalttia paremman puutteessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut on just tälläsiä. :D Mä vähän suutuin talvelle. Sain hiihtokilometrejä nolla (0). Tästä syystä talvi voi pitää lumensa, ja mä elän nyt kevättä. Näin on!

   Poista
 5. Rakastan metsäpolkuja!
  Kerran luin sellaisen asian, että joka ikisen Suomessa olevan järven tai lammen ympäri kulkee polku. Oletko huomannut pitääkö tämä paikkansa?
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei jokaisen, niin hyvin monen. Veden äärellä on hyvä olla kävellen, juosten tai ihan vaan oleskellen. Kunhan ei tarvitse uida ;)

   Poista

by mlekoshi