Onko kaikki mukana?

4.4.2014

Pakkaaminen päiväretkille ja yhden yön pyrähdyksille sujuu vahvalla rutiinilla. Läiskitään lattialle tavaroita jotka pitää ottaa mukaan, ja yleensä kaikki oleellinen on saatu raavittua kaapeista reppuihin. Joskus uupuu talouspaperia ja käsidesiä tai muuta hilutinta, mutta se ei ole ollenkaan vakavaa.

Tälläkin kerralla (maaliskuun retkiyö hah!) pakkaaminen meni samalla kaavalla. Ajatustyö menee limittäin ja joku pakkaa makuupussit, joku tikut, ruuat ja muut. Koska keli on tähän aikaan vuodesta mielenkiintoinen ja lasten makuupussit huonoja, ajattelin ottaa molemmille lapsille tuplapussit. Jossain auton ja laavun välillä käytiin hämmentävä keskustelu.

Otitko muuten lasten makuupussit?

Häh?

Mitäs pusseja meillä on mukana?

Voi piip.

Lammasmakkaraa paistaessa sitten pohdiskeltiin miten mukana olevat makuupussit jaetaan kivasti kaikille niin, ettei kukaan jäädy pystyyn. Lapset saivat tyytyä yhteen aikuisen untuvapussiin per nukkuja, ja aikuisille jäi yksi superlämmin ja yksi kylmä pussi, joka oli tarkoitettu päällipussiksi toiselle lapselle. Kun kylmäpussilaisen jalat survoo superlämpimään pussiin ja heittää vielä avonaista superlämmintä pussia siihen päälle, kaikki nukkuvat hyvin.

Aamupala on katettu, joten voi nostaa nenää pussista.


Mitähän ensi kerralla unohtuu..

4 kommenttia :

 1. Mulla ei mistään tulisi mitään ilman muistilistoja. Nykytekniikka mahdollistaa mukavasti tällaisten listojen ylläpitämisen: olen tehnyt omalle Google drivelle listoja eri tarkoituksia varten. Listojen sisältö vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä esim. päivä- vai yöretki, mikä vuodenaika on, yövynkö laavussa vai teltassa, vai onko kyse kenties työmatkasta, ja jos on, niin onko se kotimaahan vai ulkomaahan. Kun ajatuksia mahdollisesti jollain reissulla tarvittavasta kapineesta putkahtaa mieleen, kirjaan sen saman tien asianomaiselle listalle. Kun rupean pakkaamaan, väritän sovellettavan listan punaiseksi. Siitä sitten muutan mustaksi rivin kerrallaan sitä mukaa kuin tavarat on pakattu. Näillä listoilla on myös erinäisiä valmisteluihin liittyviä asioita: ruokastosten tekeminen, karttojen tulostaminen, bussiaikataulujen selvittäminen jne. Näin toimien minun ei tarvitse luottaa muistiini, joka on vallan erinomainen, mutta kovin lyhyt ja valikoiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat on ihan loistavia! Teen omani exceliin. Siellä on pidempien reissujen tavaralistat jaoteltuna kesä- ja talvikelille, yksinreissulle ja lasten kamat vielä eriteltyna. Tavarat on pääosin punnittu, ja viikossa kuluvat ruokamäärät (esim. teepussit) laskettu. Yhden yön retkille ei ole listaa, koska kyllähän sellaisen nyt muistaa itsekin ja sehän on vaan yksi yö.. ;)

   Poista
 2. Hei täähän on mielenkiintoista! Taidanpa jäädä seurailemaan seikkailujanne! Meilläkin varastossa majailee melkoinen määrä eriasteisia makuupusseja, jotka tosin ovat viime vuosina jääneet vähemmälle käytölle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on myös kaapit täynnä pusseja, ja välillä on vaikea käsittää että ne on joinain vuodenaikoina ihan oikeasti kaikki käytössä :D

   Poista

by mlekoshi