Keppi ja porkkana samassa paketissa

17.4.2014

Lenkkeilykausi on todellakin alkanut! Parin lenkin puuskuttamisen jälkeen on tullut varsin hyvin selväksi, että tässä koneella istuu rapakuntoinen vetelä kasa. Ihanaa, mä niin odotan ilvesjuoksua! Kuukaudessa ei varmaan tapahdu ihmeitä, joten sinne on hyvä mennä naama punaisena ähisemään.

Harjoittelussa on se vekkuli piirre, että joku itse asetettu tavoite toimii samalla keppinä ja porkkanana.

Kas keppi ja porkkana.

Jos harjoittelee, on tavoitetapahtumassa helppoa, mukavaa ja vallan kivaa. Jos ei harjoittele, vaihtoehtona ei ole jättää tapahtumaa välistä, vaan mennä reilusti kärsimään hölmöyksistään. Hiki ja tuska opettaa.

Jos olisin fiksu, tekisin jonkun harjoitusohjelman. Edes viitteellisen paperin kulmaan, mutta ei mitään exceliä ja sykkeitä ja muuta sellaista vakavaa. Vähän jotain suunnitelmallisuutta, muttei överisti, eikä pakkopullana. Mukaan voisi mahduttaa pari metsäpolkulenkkiä Repovedellä. Ne on tuttuja maastoja, joten suurta suunnistusta ei tarvitse harrastaa. Samalla voi nauttia luonnosta, keväästä ja maisemista. Vaikka näistä:

Kaunis keväinen päivä.

Pieni ja sympaattinen suolampi.

Rapputreenit saa halutessaan matkalla.

Ja taas voi palata vedelle, korkealle.

Mutta hetkinen! Nuo kaksi pistettähän ovat melojia. Aika hätäisiä melojia. Vetivät kanootillaan, tai mikä tuo vehje nyt onkaan, sohjojään läpi rouskuttaen. Siitä tuli perin ihmeellinen ääni, ja kuului hiljaisessa, rauhallisessa luonnossa kauas. Meni pitkään ennen kuin hokasin mistä on kyse.

Kaikenlaisia pöpipäitä sitä onkaan.

4 kommenttia :

 1. Olikos ne jäänmurtajia :D Kyllä nuo Repoveden maisemat on sitten komeita! Ja treenistä sen verran, että sitähän voi päättää kärsiikö nyt pidemmän kaavan kautta miedosti, vai sitten vasta siellä Ilveksellä oikein kunnolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänmurtajia hyvinkin :D

   Se voi olla että teen miten tahansa niin kärsin. Ugh.

   Poista
  2. Mahtavaa että on joku muukin jolla ei vielä kulje. :D Minun suunnitelmallisuus jää siihen että alkuvaiheessa kyttään mittarista ettei syke nouse liian kovaksi. Muuten hauskuus kärsii, oksettaa ja alkuvaiheen kynnys lähteä lenkille nousee kolmimetriseksi.

   Komian näköstä siellä on! Tulee vähän kateus, sulais jo tuo loppulumi kun siitä ei varsinaista iloakaan enää paljoa ole.

   Poista
  3. No ei kulje, puuh lääh poks!

   Poista

by mlekoshi